Logo

Brune bønner og oksekød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brune bønner og oksekød

 
To gode hverdagsgryder:
Til højre Brune bønner med oksekød - se opskrift nedenfor.
Til venstre Ærtegryde med flæsk. (se denne opskrift HER

 
Sunde gryder med ærter, bønner og linser - sund og billig mad. Tørrede bælgfrugter har stort fiber-indhold og fylder derfor godt.
Til 4 personer. Iblødsætningstid: 4-12 timer. Tilberedningstid: ca 1½ time. Fryseegnet

 
# Ingredienser
250 g brune bønner
500 g oksekød (inderlår eller klump)
2 spsk olie
2 løg

2 fed hvidløg
salt og peber

2 tsk paprika edelsüss
1 laurbærblad

1 tsk rosmarin
5 dl bouillon
2 spsk tomatpuré
evt. 1 spsk maizenamel
3 spsk cremefraiche

1 bdt purløg

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl bønnerne og læg dem i blød i koldt vand, mindst 4 timer.


2. Bring dem i kog i iblødsætningsvandet, til de er møre, ca 1 time.

 
3. Skær kødet i terninger, der brunes i olien i en gryde.

 
4. Pil løgene og hak dem fint.
Svits dem i gryden sammen med kødet.
Pres hvidløget direkte ned i gryden.

Drys med krydderier. Laurbærbladet skal smuldres.
Tilsæt bouillon og tomatpuré.
Bring retten i kog, skru ned, læg låg på og lad den snurre ca 45 min, eller til kødet er mørt.

 
5. Lad bønnerne dryppe af og kom dem i gryden til kødet.
Lad det koge i 5 min. Rør fløden i.

 
6. Hvis saucen er for tynd, kan den jævnes med maizenamel, der er rørt ud i lidt vand:

 
7. Klip purløg over retten.
Server kartoffelmos eller grovbrød til.

 
Tips: Sådan hakker man løg: Skær det hele løg over på langs. Skær en halvdel ad gangen på langs i tynde stave uden at skille dem ad. Vend løget en halv omgang og skær i tykke eller tynde »skiver«, alt efter hvor små terninger, du vil have.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her