Logo

Butter chicken - opskrift på klassisk indisk ret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Butter chicken - opskrift på klassisk indisk ret

 


Det indiske køkken med de lækre krydderier som kardemomme og garam masala gør sig virkelig godt i en et som denne lækre butter chicken - en favorit verden over - se opskrift her.
4 pers. 60 min.

 
# Ingredienser til butterchicken:
100 g yoghurt natural
1-2 tsk chiliflager
3 kardemommekapsler, knuste (eller 1 tsk stødt)
½ tsk. nellike, stødt
2 tsk. garam masala
2 tsk spidskommen
2 fed hvidløg, knust og finthakkede
1 spsk friskrevet ingefær
1 tsk gurkemeje
1 dåse hakkede tomater
500 g kyllingebryst, skåret i tern
50 g smør
2 spsk olie
1 løg skåret i skiver
½ dl piskefløde
Tilbehør
indisk salat, ris, naanbrød og frisk koriander
*

 
Sådan laver du butterchicken:
Blend yoghurt, chili, nellike, spidskommen, kardemomme, gurkemeje, ingefær, garam masala, hvidløg og dåsetomater sammen til en lind sauce, som hældes over kyllingestykkerne.
Lad kyllingen trække i min. 30 minutter i køleskabet – men gerne 2-3 timer.

 
Smelt smør og olie i en sauterpande.
Sautér løgene til de bliver bløde og blanke.
Tilsæt kylling, sauce og fløde.
Lad det simre ved lav varme i 30-35 minutter, eller til kyllingen er mør.
Server med indisk salat, naanbrød, kogte ris og koriander - så bliver aftenen en succes.

 
INFO: Murgh makhani er en ret fra Indien. Den er populær i indiske restauranter i hele verden. Murgh makhani serveres som oftest sammen med naan eller roti og ris. Murgh makhani laves ved at marinere kylling i yoghurt over natten. Man tilsætter så krydderi, typisk garam masala, ingefær, koriander og hvidløg.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.400 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her