Logo

Fasan med rejesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fasan med rejesauce 

 
Aftensmad Hovedret Vildt. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 30 min. Kogetid, sauce: 30 min. Middelsvær at lave. Høj pris. (4 personer)

 
# Ingredienser til Fasan med rejesauce:
2 små fasaner
4 spsk olie
salt og hvid peber

 
Sauce:
150 g dybhavsrejer med skal
75 g smør
1½ dl hvidvin
1 stilk estragon
½ tsk rosenpaprika 
4 dl fløde
Endvidere:
3 peberfrugter (i forskellige farver)
2-3 spsk olie
*
Sådan laves Fasan med rejesauce:
1. Gør fasanerne i stand, se Fasan.
Skær lårene af - de skal ikke bruges i denne ret, brug dem fx til Ballotiner af fjerkræ.

 
2. Varm olien i en gryde og brun fasanerne heri. Drys med salt og peber.
Læg de brunede fasaner i et ovnfast fad.
Steg dem i ca 30 min i en 220 °C varm ovn.
Lad dem hvile tildækket en halv snes min.

 
3. Pil imens rejerne og gem skallerne.

 
Sauce:
4. Smelt 25 g af smørret i gryden og brun rejeskallerne heri.
Tilsæt hvidvinen og lad det koge ind, til der er ½ dl tilbage.
Tilsæt estragonkvist og paprika samt fløde.

 
5. Lad saucen koge i 15 min. Si saucen og varm den atter op.
Pisk resten af smørret i, lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.

 
6. Befri peberfrugterne for frøstol og kerner. Skær dem i strimler.
Svits dem let i olien.

 
7. Fjern skindet fra fasanerne og løs n brystkødet fra benet.
Skær brystet i skiver på langs og anret dem som en smal vifte.
Læg peberfrugtstykkerne ved og server saucen og flutes til fasanen.  

 
Tips: Rejerne kan bruges i en forret, men de kan også varmes med i saucen til sidst.

 
Se alle de bedste opskrifter med Fasan

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.047 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her