Logo

Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov urteremoulade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov urteremoulade

 
Fiskefrikadeller med grov urteremoulade er en let og sund aftensmad - lav dobbeltportion, så har du til madpakken dagen efter. 4 personer.


# Ingredienser til Fiskefrikadeller med urteremoulade:
Fiskefrikadeller:
500 g torskefilet
100 g røget bacon
200 g kogt kartoffel (brug evt. en rest fra dagen før)
½ løg, skrællet og skåret i grove stykker
2 æg
3 spsk rasp
2 spsk finthakket persille
2 spsk finthakket dild
2 spsk fintskåret purløg
2 spsk finthakket kørvel
fintrevet skal af 1 citron
evt. lidt mælk
2 spsk neutral olie
10 g smør

Grov urteremoulade:
2 dl mayonnaise, A38 el. drænet yoghurt
1 spsk sennep
2 tsk grofthakkede syltede drueagurker
1 spsk kapers
1 spsk finthakket løg
1 æble i tern på ½ x ½ cm
halvdelen af de hakkede krydderurter fra fiskefrikadellerne

Tilbehør:
1 kg små skrællede kartofler
1 citron skåret i både
forskellige grønne salater, fx hjertesalat, feldsalat
friske krydderurter, fx dild, kørvel, persille
2 spsk god olie
1 spsk eddike
1 tsk sennep
¼ tsk salt
peber
*

 
Sådan laver du Fiskefrikadeller med urteremoulade:
Fiskefrikadeller:
Blend torsk og bacon.
Tilsæt kartoffel, løg, æg og rasp, og blend sammen med torsken.
Rør halvdelen af de finthakkede krydderurter (den anden halvdel bruges til urteremouladen) og citronskal i farsen.
Tilsæt lidt mælk, hvis farsen er for tør.
Sæt farsen på køl.
Steg fiskefrikadellerne i olie tilsat lidt smør.

 
Grov urteremoulade:
Rør mayonnaisen eller yoghurt med sennep, hakkede drueagurker, kapers, løg, æble og resten af de finthakkede krydderurter.
Smag til med salt.

 
Tilbehør:
Kog kartoflerne i letsaltet vand – skru ned for varmen, når de koger, og lad dem simre færdig.
Lav en lækker grøn salat af forskellige salater og krydderurter.
Der er mange at vælge imellem.
Ryst en dressing af eddike, olie, lidt sennep, salt og peber.

 
Servér fiskefrikadellerne med kogte kartofler, urteremoulade, grøn salat med dressing samt citronbåde.

 
Tips: Fiskefrikadellerne kan fint serveres til et stykke godt rugbrød, i stedet for sammen med kartofler.
Se alle de bedste opskrifter med fiskefrikadeller HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 11.552 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her