Logo

Fiskefrikadeller.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikadeller. 

 
Aftensmad Hovedret Frokost. Arbejdstid: 20 min. Skal hvile: ½-1 time Stegetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Lav pris.  Fryse-egnet. (4 personer)

 
# Ingredienser til Fiskefrikadeller:
Fiskefars:
600 g skind- og benfrit fiskekød (fx sej, torsk, kuller, gedde eller anden grovkødet, mager fisk)
1 tsk fint salt
1 løg
1 stort æg
1 æggehvide
1½ spsk usødet rasp eller 1 spsk Maizena
hvid peber
2½ dl fløde eller mælk
Til stegning: 50-70 g smør
*
Sådan laves Fiskefrikadeller:
1. Sørg for, at alle ingredienser er (lige) kolde.
Skær fiskekødet i mindre stykker og bland dem med saltet.

 
2. Hak fiskekødet i foodprocessor eller blender sammen med de øvrige ingredienser.
Lad ikke maskinen køre for længe, den udvikler hurtigt varme nok til, at farsen skiller.
Farsen må gerne være grov.
Fiskekødet kan også køres en gang gennem kødhakkemaskinen og røres med de øvrige ingredienser til farsen.

 
3. Stil farsen koldt og tildækket ½-1 time.

 
4. Smelt smørret på panden og tag den fra varmen, så det køler lidt af.
Form farsen til frikadeller med en spiseske, nemmest hvis skeen dyppes i det smeltede smør, før hver frikadelle formes.

 
5. Sæt panden over varmen igen og steg fiskefrikadellerne ved jævn varme 6-8 min på hver side, afhængig af størrelsen.
Sørg for, at fiskefrikadellerne er helt gennemstegte.

 
Tips: Server fiskefrikadellerne med citronbåde og persillesmørvendte pillekartofler.
Eller med bløde, brune løg og (brase)kartofler.
Eller nyd dem kolde, eventuelt som pålæg, med grov remoulade.
Fiskefarsen kan krydres med muskat, paprika eller karry.
Bruges der færdigkøbt fars, beregnes 100 g mere, og farsen irøres et æg og ½ dl fløde.

 
Fiskefrikadeller hæver bedst, når de lægges på en næsten kold pande og de steges længe ved jævn varme. Ønsker man fiskefrikadeller med lidt mere soufflékarakter, kan den ene æggehvide piskes og røres i farsen, straks før frikadellerne steges.

 
Fiskefrikadeller hænger nemt i. En teflonpande er en god hjælp, og under alle omstændigheder letter det skorpedannelsen at vende fiskefrikadellerne let i mel (ryst overflødigt af), før de steges langsomt. Fiskefrikadellerne kan også frituresteges (billedet øverst)

 
Fløden kan helt eller delvis erstattes af finthakket, fersk spæk. Det bør dog højst udgøre 10% af farsmængden.

 
Fiskefrikadeller af frossen fisk er lidt vanskeligere at håndtere. Den frosne, optøede fisk trykkes godt af for væde og farsen røres med kun ca 1½ dl fløde eller mælk.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 
Se flere opskrifter med Fiskefrikadeller


Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 8.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her