Logo

Fiskefrikassé i rieslingsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskefrikassé i rieslingsauce 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, fisk: ca 5 min. Kogetid, sauce: 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris.  Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)  

 
# Ingredienser til Fiskefrikassé i rieslingsauce:
ca. 700 g blandede fiskefileter (af fx helleflynder, pighvar, rødtunge eller rødspætte)
salt
8 jomfruhummere (friske eller frosne)
250 g broccoli

 
Kogelage:
2 dl riesling
1 lille løg
1 stilk timian
½ tsk salt
4 hvide peberkorn

 
Sauce:
1½ dl fiskefond eller fiskebouillon
20 g hvedemel (2 spsk)
50 g smør
2 æggeblommer
½ dl piskefløde
salt og hvid peber
*
Sådan laves Fiskefrikassé i rieslingsauce:
1. Drys fileterne med lidt salt.

 
2. Skyl broccolien og skær det nederste tykke af stilkene.
Pil løget og hak det groft.

 
3. Kom det hakkede løg i en sauterpande eller i en bred bundet gryde sammen med vin, timian, salt og peberkorn.
Kog lagen 10 min. under låg.
Si den og hæld den tilbage i panden (gryden).

 
4. Skær fiskefileterne i brede strimler.
Læg rødtunge- eller rødspættefileter dobbelt.
Bring lagen i kog og kog fileterne 4-5 min. ved svag varme.
Pighvar og helleflynder skal i først.
Vent 1-2 min. med spætte- eller tungefileter, de er hurtigere færdige.

 
5. Pisk fiskefond (-bouillon) og mel sammen i en gryde til saucen.
Si kogelagen fra fisken i, men lad fisken blive i panden/gryden, så den holder sig varm.
Varm saucen op under omrøring og lad den småkoge et par min.
Pisk smørret i lidt ad gangen.

 
6. Pisk æggeblommer og fløde sammen i en skål.
Tag saucen fra varmen og lad den gå helt af kog, før den legeres med æggeblomme-fløde­blandingen. Ellers skiller den.
Smag til med salt og peber og hold saucen varm, eventuelt over vandbad eller for meget svag varme.

 
7. Kog jomfruhummerne 6 min. i letsaltet vand og pil halerne ud.
Rå frosne (optøede) skal koge lige så længe.

 
8. Kog broccolien 3-4 min. i letsaltet vand, den skal bevare et let bid.

 
9. Tag fisken forsigtigt op og anbring den i et halvdybt, varmt fad.
Hæld saucen over og fordel jomfruhummerhaler og broccoli over retten.
Server straks.

 
Tips: Små, dilddryssede pillekartofler klæ'r retten her.
Men også Flûte eller Butterdejssnitter ledsager på bedste måde.
Jomfruhummerhalerne kan erstattes med rejer.
Retten kan laves færdig i god tid og anrettes i et ovnfast fad. Læg et stykke alufolie over fadet og sæt det i ovnen i ca 15 min. ved 175 °C. Anbring først jomfruhummerhaler og broccoli, når retten er varmet, ellers kan hummerhalerne blive seje og broccolien kedelig.

 
Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.504 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her