Logo

Fiskegelérand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskegelérand

Her finder du en lækker opskrift på torsk eller rødspætte. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer. Retten er et kæmpe hit

Alle retter med husblas kan med fordel tilberedes dagen før serveringen.
Serveres anretningen her som forret er der rigeligt til 10 personer, hvis den beregnes til hovedret er der til 5-6 personer. Tilberedningstid: ca ½ time. Ikke fryseegnet

 

# Ingredienser

1-1¼ kg torsk, kuller eller rødspætte

8 dl fiskebouillon (se nedenfor).

2-3 kogte gulerødder
vineddike

1 bdt dild

¾-1 liter aspic (gelé) se opskrift nedenfor.

 
* Tilberedning
1. Kog fisken i fiskebouillon/kogelage.
Lad den blive kold i lagen og pil den derefter i mindre stykker.
Skær gulerødderne i skiver.

 
2. Si fiskelagen og smag den til med lidt vineddike.
Opløs husblassen i den koghede lage, som vist på de små fotos.

 
3. Læg fiskestykker, gulerodsskiver og dildkviste i en skyllet randform.
Hæld den afsvalede lage over og lad den stivne 5-6 timer, eller til næste dag.

 
4. Dyp randformen ganske' kort i koghedt vand og vend randen ud på serveringsfadet.
Garner med citronbåde, persille- og dildkviste.
Server groft brød og smør til.



Fiskegelérand 

Fiskebouillon: Kom fiskehoved og skrog fra en torsk i en gryde med 1 gulerod, 1 løg, ½ citron i skiver, 2 laurbærblade, 2 persillekviste, 2 tsk salt, 1 tsk hvide peberkorn.
Hæld 1 liter vand på.


Fiskegelérand 

Lad det koge ved svag varme under låg i 15 min.
Hæld bouillonen gennem vat lagt i en sigte - det fjerner urenheder.
8 dl fiskebouillon af terning kan bruges i stedet og/eller halvdelen kan erstattes af hvidvin.


Fiskegelérand 

Læg 10 blade husblas i koldt vand i 10 min.
Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme fiskebouillon.
Lad geleen svale lidt og hæld derefter et tyndt lag i en rund form eller skål.
Brug evt. springform.

 
Se alle opskrifter på fisk HER  

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,8 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.120 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her