Logo

Flæskesteg med rødkål og skysauce 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Flæskesteg med rødkål og skysauce 2

 

Smagfuld flæskesteg med sprød svær og skøn sauce er en juleklassiker, som også gør sig godt på andre af årets kolde dage.

6 personer

 

# Ingredienser til Flæskesteg med nelliker:

1 svinekam med svær

3 spsk groft salt

25 hele nelliker

5 laurbærblade

½ dl vand

 

Skysauce til flæskestegen:

2 skalotteløg

1 spsk olie til stegning

10 knuste enebær

4 knuste hele nelliker

1 spsk sukker

1 stilk frisk timian

2½ dl rødvin

3 dl kalvefond (erstat gerne 1/3 af fonden med stegesky fra flæskestegen)

2 spsk ribsgelé

2½ dl piskefløde

salt og friskkværnet peber

*

 

Sådan laver du Flæskesteg med rødkål og skysauce

Skær sværene igennem en ekstra gang med en skarp kniv uden at skære ned i selve kødet.

Det er vigtigt for en sprød svær, at sværen bliver ridset helt ud i siderne.

Læg stegen med sværen nedad i en bradepande.

Hæld koldt vand ved, så det dækker af stegen.

Steg den i ovnen ved 220 °C i 20 minutter.

 

Tag stegen ud, vend den om, og gnid sværen grundigt med salt – sørg for, at der kommer salt ned i alle rillerne.

Stik hele nelliker og laurbærblade ned mellem sværene.

Sæt flæskestegen tilbage i ovnen, og steg den i yderligere ca 1 time.

Hæld vand over stegen efter 20 og 40 minutter.

 

Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter.

Hæld stegesaften fra bradepanden i en skål, og lad den stå, til fedtet samler sig på overfladen.

Fjern fedtet, og gem stegeskyen til saucen.

 

Skysauce til flæskestegen:

Pil skalotteløgene, og skær dem i skiver.

Varm olie op i en gryde, og steg skalotteløgene let sammen med enebær, nelliker, sukker og timian.

Hæld rødvin i gryden, og lad det koge ind til .

Tilsæt mørk fond, kog op, og lad igen saucen koge ind til .

Hæld saucen igennem en si.

Tilsæt lidt stegesky fra flæskestegen sammen med ribsgelé og piskefløde, og varm saucen igennem. Smag til med salt og peber.

 

TIPS: I stedet for at skære din steg i skiver, kan du skære den i firkantede stykker som på billedet.

 

Alternativ til svinekam: Langtidssteg en svinenakke (evt uden svær) ca. 1,5 time ved 165 °C.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 664 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Flæskesteg med rødkål og skysauceHer får du opskriften på en flæskesteg, der lykkes ... flæskesteg sammen med klassisk...
• Sellerigryde med svinegrydeEn god opskrift fra Kogebog.dk - tidens kogebog med mange spændende madopskrifter, og alle...
• Sprængt svinekamHer en kogt, sprængt svinekam. Grønsager og/eller kartofler er bedste tilbehør. Der...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!