 
 
  
 Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris.  (6 personer) 
 
# Ingredienser til
Flæskesteg med sennep:
1,5 kg svinekam uden
ben og svær 
8 skalotteløg 
200 g mild
dijonsennep 
6-8 store skiver
spæk 
2 dl (halv)tør
hvidvin 
salt og peber 
Ufarvet bomuldsgarn 
Ovnfast fad 
*
Sådan laves Flæskesteg
med sennep:
1. Befri kødet for
sener og overflødigt fedt. 
Pil løgene. 
 
2. Dæk kødet med et
lag sennep. 
 
3. Pak stegen ind i
spækskiver. 
Sørg for, at kødet
er dækket. 
Hold spækskiverne på
plads med ufarvet bomuldsgarn. 
 
4. Læg stegen i et
ovnfast fad og fordel løgene omkring. 
Drys med salt og
peber og hæld hvidvinen ved. 
 
5. Sæt fadet i en
200 °C varm ovn en times tid. 
Dryp af og til med
skyen. 
 
6. Sluk for varmen
og hæld stegeskyen i en gryde. 
Skyl stegefadet med
lidt vand, hæld det i stegeskyen. 
Lad stegen trække ca
10 min. i et tørt fad i ovnen. 
 
7. Kog imens en
sauce af stegeskyen. 
Smag til med salt og
peber og evt. lidt mere hvidvin. 
 
8. Skær stegen i
skiver og læg dem på et varmt fad. 
Server saucen og fx
Annakartofler og en grøn salat til. 
 
Tips: Saucen kan
jævnes med 1 spsk Maizena rørt ud i koldt vand/fløde. 
Lad saucen koge
igennem et minuts tid, efter at jævningen er tilsat. 
 
Se flere
opskrifter med Flæskesteg
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO
ooo -----------