Logo

Fyldte fasaner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Fyldte fasaner

 

Fasanerne renses og fyldes med vindruer og estragon. Fuglene serveres med rødvins-flødesauce - prøv - det smager vildt godt

Til 8 personer. Tilberedningstid: 1¼ time. Ikke fryseegnet

 

# Ingredienser

4 unge fasaner

salt og peber.

Fyld:

500 g grønne druer

2 kviste frisk estragon eller 1½ tsk tørret
75-100 g smør
Endvidere:
75 g smør

4 spsk olie
½ dl cognac

5 dl piskefløde
2 dl rødvin

 

* Tilberedning

1. Tør du istandgjorte fasaner godt og drys dem indvendigt med salt og peber.

Skær druerne i halve og fjern kernerne.

Fordel dem i fasanerne sammen med estragon og smør.

Luk eller bind for åbningen, så druerne ikke falder ud under stegningen.

Gnid fasanerne udvendigt med salt og peber.

 

2. Lad smør og olie blive gyldent i en stegegryde og brun fasanerne.
Hæld cognac i gryden og flambér - pas på - ikke under emhætten, flammerne kan blive kraftige.

 

3. Kom et par dl af fløden og halvdelen af rødvinen i gryden og lad fasanerne stege under låg i 40-45 min, lidt længere for større fugle.

 

4. Tag du stegte fasaner op af gryden og hold dem varme mens saucen tilberedes.

Hæld resten af piskefløden i gryden sammen med rødvin og lad saucen koge godt igennem.

Smag til med salt og peber.

 

5. Del fasanerne i halve og anret dem på et varmt fad.

Garner med lidt af druerne og server den varme sauce til.

Små kogte pillekartofler serveres til sammen med en salat.

 

Fyldte fasaner 


En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her

Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en grøn salat HER

Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info og Rensning af fuglevildt

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 121 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Fasan i svampesauceStegte fasaner serveret med en pikant svampesauce og pommes duchesse. Fasaner er dejlige...
• Fasan i svampesauceStegte fasaner serveret med en pikant svampesauce og pommes duchesse. Fasaner er dejlige...
• Fasan i svampesauceStegte fasaner serveret med en pikant svampesauce og pommes duchesse. Fasaner er dejlige...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!