Logo

Kylling i sød hvidvin - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling i sød hvidvin - De bedste 

 
Her får du kylling i 5 spændende udgaver. Med sød hvidvin, med rødvin, i Riesling, i øl og selvfølgelig blandet frisée salat som forret, en god start.
Forberedelse: 25 min. Tilberedning: 1 time 40 min. 6 personer.

 
# Ingredienser
1 kylling på ca. 2 kg
2 spsk hvedemel
75 g smør
½ liter cremefraiche
200 g champignon
12 kartofler
6 perleløg
2 spsk solsikkeolie
200 g røget bacon i tern
et par stilke bredbladet persille
salt og peber

 
Marinade:
3 løg
2 gulerødder
1 stilk bladselleri
½ liter sød hvidvin fx Sauternes
1 bouquet garni 
10 hele peberkorn

 
* Tilberedning
Skær kyllingen i mindre stykker, dagen før den skal steges.

 
Marinering: Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.
Skyl sellerien, og skær den i stykker.
Kom grønsager og kyllingestykker i en stor skål.
Tilsæt vin, bouquet garni og peberkorn.
Lad det trække heri på køl 24 timer.

 
Tag kyllingestykkerne op, og dup dem tørre. Vend dem i mel.
Forvarm ovnen til 210 °C.
Opvarm smørret i en ovnfast gryde, og brun kyllingestykkerne
for middel varme. Dæk til, og sæt gryden i ovnen 1 time.

 
Tag gryden ud, hæld marinaden over kyllingen.
Tilsæt cremefraiche og champignon skåret i halve.
Smag til med salt og peber. Rør, og giv det 40 min mere uden låg.

 
Kog imens kartoflerne møre i saltet, kogende vand ca. 20 min.
Pil perleløgene. Svits dem på en stor pande med olie og bacon.
Bland alle ingredienserne i et dybt serveringsfad, og si saucen over.
Server straks, pyntet med persillekviste.

 
Kylling i rødvin
Udskift den søde hvidvin med 1 liter rødvin.
Kom 20 hele enebær og 30 sorte peberkorn i marinaden.
Udelad cremefraichen

 
Kylling i Riesling
Brun kyllingestykkerne i 40 g smør med 3 hakkede skalotteløg.
Tilsæt 2 spsk mel og 1 flaske Riesling (75 cl), 2 dl vand,
1 bouquet garni, en smule selleri samt salt og peber.
Lad det simre 1½-2 timer.
Kog kogelagen ind, si den, og tilsæt 250 g ristede champignon
og 1 lille bæger cremefraiche. Serveres varmt.

 
Kylling i øl
Følg opskriften ovenfor, men erstat Riesling med øl.

 
Blandet frisée salat
Som forret: frisée salatblade med bacontern, hvidløgscroûtoner
og stykker af comté ost.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kylling  Salat  Tilbehør  Brød  Favoritter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.187 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?







Effektiv reklame - klik her