Logo

Perlehønebryst med spinat i flødesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Perlehønebryst med spinat i flødesauce 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 40 min. Kogetid, bouillon: ca 1 time. Kogetid, perlehønebryst: 8-10 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.  

 
# Ingredienser til Perlehønebryst med spinat i flødesauce
2 perlehøns (à ca )
2 skiver røget skinke (ca )
frisk spinat
40 g smør
salt og peber

 
Bouillon:
skroget fra perlehønsene
1 porre
1 stængel blegselleri
2 gulerødder
1 kvist timian
halvtør hvidvin
4 peberkorn
salt

 
Sauce:
bouillon
1½ dl cremefraiche
salt og peber
Ovnfast fad
Stegefilm
*
Sådan laves Perlehønebryst med spinat i flødesauce
1. Skær lår/overlår og bryst fra skroget, se Kylling, partering af.
Skær skindet af brystfileterne.

 
2. Del skroget nogle gange med en skarp kniv.
Rens urterne og del dem i mindre stykker.
Kom lår, skrog, urter, timian, hvidvin, peberkorn og salt i en gryde og tilsæt vand, så det knap dækker.
Kog det småt ca 1 time under låg.
Si bouillonen, evt gennem et klæde eller et stykke pladevat lagt i en sigte.
Kog bouillonen ind til ca ½ l.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
3. Rib spinatbladene for grove stilke og skyl spinaten.
Bred spinatbladene ud i et ovnfast fad og sæt dem i den 200 °C varme ovn ca 5 min, til bladene lige netop er faldet sammen.
Lad spinaten køle af.

 
4. Skær med en spids skarp kniven dyb lomme i hver brystfilet.
Drys lidt salt og peber i og læg ½ skive skinke i hver.
Tryk kødet fast sammen om skinken.

 
5. Pak brystfileterne ind i spinatbladene og læg en lille skive smør på hver.
Drys med salt og peber.
Pak dem godt ind i hvert sit stykke stegefilm.
Sno filmen for enderne og slå evt en knude eller luk med clips, så pakken holder sammen.

 
6. Kog pakkerne 8-10 min. i vand.
Tag pakkerne op og hold dem varme under alufolie.

 
7. Kog bouillonen ind uden låg til ca .
Pisk cremefraichen i og smag til med salt og peber.
Tag forsigtigt brystfileterne ud af filmen og varm dem et par min. i saucen, den må ikke koge, så »fnugger« den. Server straks.

 
Tips: Server små persillevendte kartofler og Grønsager, smørdampede til.
Spinaten kan erstattes af savoykålblade.
Retten kan forberedes til og med punkt 5.

 

Se alle de bedste opskrifter med Perlehøne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.711 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?







Effektiv reklame - klik her