Logo

Søtunge, stegt - Sole à la meunière

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søtunge, stegt - Sole à la meunière 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15-20 min. Stegetid: ca 10 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Søtunge, stegt - Sole à la meunière
4 søtunger (à ca 300 g)
3 spsk hvedemel
fint salt og hvid peber
80-100 g smør
2 spsk olie

 
Tilbehør:
1 usprøjtet citron
1 bdt persille
*
Sådan laves Søtunge, stegt - Sole à la meunière
1. Bed fiskehandleren flå søtungerne, evt. kun på den mørke side.
Skyl og tør de istandgjorte fisk og stil dem koldt, til de skal bruges.

 
2. Bland mel, salt og peber på en tallerken og vend fisken heri.
Ryst den fri for overflødigt mel. Skyl og hak persillen.

 
3. Varm en stor stegepande godt, kom ca halvdelen af smørret og olien på og lad det blive lysebrunt.

 
4. Steg søtungerne 3-4 min. på hver side ved god varme.
Det kan være nødvendigt at stege dem ad flere gange eller bruge flere pander.
Kommer der for meget kold fisk på panden ad gangen, daler temperaturen så meget, at det kan blive svært at opnå en smuk, brun stegeskorpe, og fisken hænger lettere i.

 
5. Læg den færdige fisk på et varmt fad og hold den varm utildækket i en lun ovn med ovndøren på klem. Sådan bevares skindet sprødt.

 
6. Brun det resterende smør på panden.
Tilsæt et par dråber citronsaft.
Lad den hakkede persille bruse af i smørret og hæld det straks over fisken, eller drys den hakkede persille over fisken, der derpå straks overhældes med det brusende smør.
Server citronbåde til og spis små pillekartofler til.

 
Tips: I stedet for hele søtunger kan der bruges 600-700 g søtungefilet.
À la meunière betyder »som møllerkonen« og hidrører fra dengang vandmøller var almindelige. Når mølleren kom med friskfanget fisk fra vandløbet, tog møllerkonen dem med sine melede hænder, før hun stegte dem.

 
Søtunge belle meunière:
Steg søtungerne som ovenfor og server 250 g smørsvitsede champignon til sammen med citron og persille.

 
Søtunge med krydderurter:
Kom 1 spsk friskhakket estragon, persille og purløg i det brunede smør og varm det kort, før det hældes over fisken.
Lidt hakket fennikel er også godt her.

 
Paneret søtunge:
Vend først de istandgjorte søtunger i sammenpisket æg, så i salt- og peberblandet rasp.
Steg dem som netop beskrevet og server Hollandaisesauce, Estragonsauce eller en Citronsauce til.

 
Søtunge, grillstegt:
Pensl søtungerne med smeltet smør eller olie og drys dem med salt og peber.
Læg fiskene på rist over den forvarmede grill og steg dem 3-4 min. på hver side.
De må ikke være alt for tæt på gløderne, så branker de uden at være gennemstegt og kødet bliver hårdt.

 

Se alle de bedste opskrifter med Søtunge

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 15.058 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvordan holder du ferie i år?








Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her