Logo

Stegt ørred med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Stegt ørred med mandler

 
Stegt ørred er lækker sommermad. Giv en fin kartoffelsalat til. Ørred med mandler er nem festmad og hurtigt tilberedt - selv i et feriekøkken.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 35 min. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
4 ørreder à ca 250 g
hvedemel

salt og peber
1 spsk olie

75 g smør
50 g mandler
½ citron

 
* Fremgangsmåde
1. Rens, skyl og tør ørrederne.
Skær gællerne væk, men lad hoved og hale sidde.

Vend fisken i hvedemel krydret med salt og peber.
Smut mandlerne og skær dem i tynde snitter.

 
2. Steg ørrederne i halvdelen af olien og smørret i 5-6 min på hver side, evt. lidt mere hvis de er tykke.
Hold de stegte ørreder varme enten i ovn eller i varmeskab.


3. Tør panden af med køkkenrulle, smelt resten af smørret og rist mandelsnitterne gyldne.
Fordel dem over ørrederne og dryp lidt citron over.

 
4. Serveres så nystegte som muligt med lune flûtes eller nye, kogte kartofler, eller også med en fin kartoffelsalat og grøn salat.

 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se opskrifter på sommermad HER
og andre gode opskrifter med fisk HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.528 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her