Logo

Svinekødsgullasch

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinekødsgullasch 

 
Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 4 personer. Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 40-45 min.

 
# Ingredienser til Svinekødsgullasch
700 g magert svinekød (skinke eller bov)
75 g bacon
evt. 25 g smør
3-4 (skalotte) løg
2 fed hvidløg
2 røde peberfrugter
4 dl (halv)tør rødvin og/eller bouillon
½-1 spsk mild paprika
salt og peber
evt. 1½ spsk maizenamel

 
Krydderurtebuket:
1 bdt persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
*
Sådan laves Svinekødsgullasch
1. Befri kødet for sener og overflødigt fedt og skær det i mundrette terninger.
Skær baconen i terninger.
Pil løgene og del dem 3-4 gange.
Pil hvidløgsfeddene og knus dem.
Skyl peberfrugterne og befri dem for frøstol og kerner og skær dem i strimler.

 
2. Brun baconterningerne i en tykbundet gryde.
Tag dem op og brun kødstykkerne i baconfedtet, tilsæt evt. lidt smør.
Tilsæt løg, hvidløg og peberfrugtstrimler og lad det hele snurre med et par min.
Krydr med salt og peber.

 
3. Spæd med vin (bouillon) læg krydderurtebuketten i, drys med paprika, og lad retten koge nogle min for god varme uden låg, så alkoholen går af vinen og smagen koncentreres.
Dæmp varmen og lad retten snurre under låg ca 40 min.

 
4. Tag krydderurtebuketten op og kom baconterningerne. i.
Lad retten koge yderligere et par min.
Krydr evt. yderligere med salt og peber.
Gullaschen kan jævnes med 1½ spsk maizenamel rørt ud i koldt vand.
Server Ris, løse, Kartofler, kogte, Kartoffelmos eller Pasta, hjemmelavet til.

 
Tips: Retten kan under pkt. 2 tilsættes 5-6 flåede tomater befriet for kerner og skåret i kvarte.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?


Effektiv reklame - klik her