Logo

Crêpes Suzette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Crêpes Suzette

 

Crêpes Suzette er pandekager som bliver flamberet i cognac eller grand mariner. Prøv denne crepes suzette opskrift næste gang, du skal lave dessert.

4 personer. Tilberedningstiden for crepes suzette er 1 time. Heraf er arbejdstiden cirka 45 min.

 

# Ingredienser til Crêpes Suzette:

1 portion Pandekager

50 g smør

25 g flormelis (svarende til ½ dl)

1 appelsin, som helst skal være usprøjtet

½ dl cognac eller Grand Marnier

20 g mandelflager til pynt

*

 

Sådan laver du Crêpes Suzette:

Når du laves Crêpes Suzette, skal du allerede have lavet en pandekagedej og stegt pandekagerne. Det kan du sagtens have gjort dagen i forvejen.

 

Start med at folde pandekagerne i kvarte.

Herefter skal du lave saucen:

Smelt smør på en pande.

Tilsæt nu flormelis, saft samt skallen af appelsinen.

Varm saucen godt igennem.

Læg nu pandekagerne ned i saucen.

Varm pandekagerne i saucen i gennem ved svag varme.

 

Så kommer flamberingen:

Hæld cognac eller Grand Marnier over pandekagerne lige inden serveringen.

Antænd og flambér. Pas på!

Server når ilden er slukket og drys med mandelflager.

Pandekagerne tallerkenanrettes på varme tallerkener.

Og så er din dessert klar til servering.

 

Tips til Crêpes Suzette

Vi vil varmt anbefale, at du øver dig en gang eller to på denne ret, inden du serveren den for gæsterne. Det gælder særligt, hvis du aldrig har flamberet før, så du lige kan få en føling for det.

Samtidig skal du også være opmærksom på, at det kan være nødvendigt, at flambere af to omgange.

 

Og igen, husk at du skal have lavet pandekagerne inden du går i gang med denne del af desserten. Når pandekagerne er bagte, er det dog hurtigt at komme i gennem selve flamberingen og serveringen af retten. Og det er bestemt en ret, som vil imponere dine gæster.

Hvis du vil læse mere om flambering inden du begiver din ud i desserten her, kan du gøre det her.

 

I stedet for at drysse med mandelflager, ser det også flot ud at pynte med appelsinskal.

Velbekomme, og god fornøjelse med dine Crêpes Suzette.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 611 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Crepês Suzetteen fransk dessert bestående af tynde lækre pandekager tilberedt og serveret med en skøn...
• Norske lefserLefser er bløde, flade kartoffelbrød, der bages på en stegepande. Til højtiderne spiser...
• Kolde pandekager med appelsincremeHer er de perfekte pandekager til at fejre international pandekagedag. Husker du at spise...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!