Logo

Marmorkage med ananas og nougatis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marmorkage med ananas og nougatis 

 
Marmorkage er en klassiker, når der er dessert på menuen - men har du nogensinde lavet den med ananas, blød nougat, solbærsyltetøj og nougatis? Prøv
Til 6 personer. Tilberedningstid: 35-40 min. Bagetid: ca. 1 time. Frysning: 4-8 timer

 
# Ingredienser:
1 portion dej som til Appelsin-chokoladekage (se nedenfor)
1 dåse ananasringe
100 g blød nougat
2 spsk solbærsyltetøj
1-2 spsk chokoladekrymmel
2½ dl piskefløde

 
Nougatis:
85 g sukker (1 dl)
50 g mandler
1 portion vaniljeis færdigkøbt eller hjemmelavet


* Tilberedning:
1. Lad ananasringene dryppe godt af.
Læg dem i en springform beklædt med smurt alufolie.
Kom lys og mørk dej i, (se opskriften nedenfor) og bag kagen 1 time.
Vend den bagte kage over på en bagerist og fjern folien.

 
2. Nougatis: Smelt sukkeret på en tør pande. Smut og hak mandlerne og
kom dem i den gyldne sukkermasse.
Rør det sammen og hæld derefter nougatmassen på smurt bagepapir lagt
på en bageplade. Lad nougatmassen stivne.
Knus den med en kødhammer eller med kagerulle.

 
3. Rør den knuste nougat i vaniljeisen.
Fordel syltetøjet i en aflang form (sandkageform).
Kom halvdelen af iscremen i. Lad det fryse 1-2 timer.

 
4. Skær den bløde nougat i skiver og læg den på isen i formen.
Dæk med resten af ismassen. Sæt det i fryseren 4-8 timer.

 
5. Skær isen i tykke skiver og læg dem på kagen.
Drys kagen med chokoladekrymmel og pynt med flødeskumstoppe.
Lad desserten stå uden for fryseren ca. 15 min inden den serveres,
så er isen ikke så hård.

 

Appelsin-chokoladekage

Tilberedningstid: ca. 20 min. Bagetid: ca. 1 time. Fryseegnet

 
# Ingredienser:
200 g smør eller margarine
200 g sukker (2¼ dl)
3 æg
1 appelsin
250 g hvedemel (4 dl)
1 tsk bagepulver
100 g mørk chokolade

 
* Tilberedning:
1. Rør fedtstof og sukker godt sammen.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Rør godt mellem hvert æg.
Riv skallen af appelsinen og kom den i fedtstof-sukkermassen
sammen med saften fra appelsinen.

 
2. Bland mel og bagepulver og kom det i dejfadet.
Rør dejen sammen.
Fortsæt i punkt 1. ovenfor

 
3. Tag 1/3 af dejen fra.
Riv chokoladen på den grove side af rivejernet.
Kom det i den lille dejportion.

 
4. Smør en randform på 1½ liter og kom halvdelen af den lyse dej i formen.
Kom derefter chokolade-dejen i og derpå resten af den lyse dej.
Før en gaffel gennem dejlagene, så dejen bliver marmoreret.
Bag kagen ved 175 °C i ca. 1 time.
Prøv at stikke i dejen med en strikkepind,
hænger der ingen dej ved, er kagen færdigbagt.
Lad kagen svale lidt, inden den tages ud af formen og afkøler helt på bagerist.
 

Se alle de bedste opskrifter med Chokolade

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.542 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her