Logo

Tomatsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tomatsorbet 

 
Tilbehør Is. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, sukkerlage: ca 5 min. Frysetid: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet.

 
# Ingredienser til Tomatsorbet
Sukkerlage:
½ dl vand
85 g sukker (1 dl)
1 dl hvidvin
1 usprøjtet citron, skal af
1-1½ citron, saft af
400 g modne tomater eller 1 ds flåede (400 g)
et par dråber tabasco
hvid peber og urtesalt
1 æggehvide
Form: 11
evt. sorbetière
*
Sådan laves Tomatsorbet
Sukkerlage:
1. Kog sukker og vand, til sukkeret er helt opløst.
Skyl citronen og skræl en spiral af skallen.
Kom den i lagen sammen med hvidvinen.
Sluk og lad lagen blive helt kold. Tag citronskallen op.

 
2. Skold og flå tomaterne.
Fjern stilkefæste og kerner og skær tomatkødet i mindre stykker.
Blend tomatkødet eller purér det gennem en sigte.
Dåsetomater skal dryppe af først.

 
3. Bland tomatmassen med den kolde sukkerlage og smag til med citronsaft, et par dråber tabasco, hvid peber og urtesalt.
Kom massen i en form og sæt den til frysning.
Rør i sorbeten og skrab siderne fri for isdannelser den første times tid, så sorbeten ikke fryser flaget.
Eller brug en sorbetière.

 
4. Frys sorbeten grødet.
Pisk den igennem med elpisker og rør en stiftpisket æggehvide i.
Sæt sorbeten tilbage i fryseren og frys den færdig.
Den skal være fast, men ikke hård.
Rør den evt. igennem, inden den serveres.

 
5. Anret sorbeten i kolde glas med en varm ske.

 
Tips: Server sorbeten som mellemret til en middag med flere retter (før kødretten) eller som en forfriskning på en varm sommerdag.
Sorbeten er også godt tilbehør til fx Agurkesuppe, kold eller serveret sammen med Avocadocreme eller Avocadopuré.
Sorbeten kan tilsættes eller stænkes med lidt vodka og/eller lidt sellerisalt.
Pynt med lidt grønt, fx basilikum.
Holdbarhed i fryser: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tomat

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.726 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her