Logo

Kraftben - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kraftben - info 

Kraftben er marvfyldte ben (gerne med lidt kød på) fra skanken eller boven på en okse eller gris, og bruges til at koge fond eller suppe på.

Husk at lægge benene i koldt vand, når du begynder at koge på dem, da det udtrækker smagen.

 
Se fx Gammeldagssuppe kogt på kraftben

 
Giv hunden en knogle.
Især de lidt større hunde vil elske at få et kødben. Det giver god beskæftigelse til hunden, den får brugt sine tænder og knoglen har også god næringsværdi.

 
Knogler fra oksen er bedst, altså kalve eller okseknogler, fx et kraftben. Giv aldrig knogler fra svin, lam eller vildt. Man risikerer, at de giver hunden forstoppelse. Rå okseknogler fordøjes nogenlunde nemt. Lidt og tit er bedre en meget og sjældent.
Man kan også vælge at koge okseknoglerne i nogle timer (til supper eller fond). Herved frigøres limstofferne i knoglerne og de bliver så hårde, at de fleste hunde ikke kan æde meget af dem ad gangen. Til gengæld kan de underholde sig med at slikke marven ren og gnave i kanterne af knoglen. Knoglen bliver hurtigt slikket så ren, at man kan have den liggende på sine bedste tæpper, uden at de sviner. Man kan så bruge knoglen som beskæftigelse senere ved at smøre lidt postej eller lignende ind i marven. Så kan hunden beskæftige sig med knoglen, fx mens den er alene hjemme.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 10.107 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her