Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Grill- og hviletid: ca 25 min. Let at lave. Høj pris.
2-3 personer.
# Ingredienser
til Oksetykstegsfilet, grillstegt
1 skive velhængt oksetykstegsfilet (4-5 cm tyk)
Krydderolie:
½ dl olie
1 lille kvist rosmarin
salt og peber
*
Sådan laves Oksetykstegsfilet, grillstegt
1. Sæt ovnens grill på 250 °C.
2. Bland olien med hakkede rosmarinblade, salt og peber.
Puds kødet fri for eventuelle sener m. v. og pensl det med
krydderolien.
3. Læg kødet på risten over en (lille) bradepande og anbring
det ca 15 cm fra grill-elementet.
Grill det 10-12 min. på hver side, efter hvor rødt det
ønskes.
Hold øje med kuløren, får det for meget, må det flyttes lidt
væk fra grillen.
4. Lad kødet hvile ca 5 min. tildækket på et varmt fad.
Hviletiden er vigtig, den er en del af stegeprocessen.
5. Skær kødet i skrå skiver på tværs.
Saml skiverne let og anret på varmt fad. Server straks.
Tips: Kødet skal have køkkentemperatur, når
grillningen påbegyndes, ellers holder tiderne ikke.
Bruges udegrill, skal grillen sættes i gang i god tid, 30 min.
før, så der er dannet et tykt, hvidt glødelag, før grillningen startes.
Flammer må ikke forekomme, de svider kødet uden at stege
det.
Bradepanden kan koges af med lidt bouillon til skysauce,
eller man kan servere Bearnaisesauce
eller Bordelaisesauce
til.
Kartofler,
bagte med Maitre
d'hotel smør, Estragonsmør
eller smør rørt blødt med fintreven peberrod ledsager også fint.
Se alle de bedste opskrifter med Okse
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------