
 
Gullasch er en
kraftig ret med kød og løg. Klassikeren er fint krydret med paprika.
Godt på en kold dag. Opskriften på en lækker
gryderet. 
Til 4-6 personer.
Tilberedningstid: ca 2 timer. Fryseegnet. 
 
# Ingredienser
750 g skært oksekød
(tykkam eller inderlår) 
50 g svinefedt eller
smør 
3 dl hakket løg 
1 fed hvidløg 
2-3 spsk paprika edelsüss
½ tsk hel kommen 
1 ds (70 g) tomatpuré
salt og groftmalet peber 
4-5 dl bouillon (af terning)
2 dl cremefraiche 
 
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
terninger, der brunes i fedtstoffet i en tykbundet gryde, evt. ad flere gange. 
Tag det op med en
hulske. 
 
2. Hæld de pillede,
hakkede løg ved og lad dem gyldne. 
Læg kødet tilbage i
gryden og drys med paprika og kommen, samt peber. 
Rør tomatpuré og
bouillon i. 
 
3. Læg låg på gryden
og lad kødet snurre 1-1½ time til det er mørt. 
 
4. Smag til med salt
og rør cremefraiche i lige før serveringen. 
 
5. I Ungarn får man
kartoffelklöße til, men vi
foretrækker nok en god kartoffelmos, evt. en grøn salat. 
 
Tips: Gullasch er en yndet ret i Balkanområdet, og
der findes et utal af varianter, fx med grønne eller røde peberfrugter. Husk de
skal renses omhyggeligt for kerner. Frugtkødet skæres i tern eller strimler og
svitses sammen med løgene.