
 
Italiensk gryde med
ris. I stedet for courgetter kan du bruge en halv salatagurk. Ris og andre
kornsorter er billigt fyld i gryderetter! Det kan mærkes på
husholdningsbudgettet - og det er mægtig sundt! 
Til 6 personer.
Tilberedningstid: ca 1 time og 15 min. Fryseegnet.
 
# Ingredienser
750 g skært kalvekød
(fx bov eller inderlår) 
2 spsk olie 
2 løg 
salt og peber 
1 kvist rosmarin
eller ½ tsk tørret 
1 liter bouillon (af
terning) 
1 rød peberfrugt 
250 langkornet ris 
1 courgette 
20 g smør/margarine 
15 fyldte oliven 
 
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
småterninger, der brunes let i olie. 
Tilsæt de pillede,
finthakkede løg.
 
2. Drys med salt og
peber og rosmarin (eller læg rosmarinkvisten ved). 
Hæld bouillonen
over. 
Læg låg på og lad
retten snurre i 30 min. 
3. Kom risene i. 
Rens peberfrugten og
skær den i tynde strimler, der kommes i gryden. 
Lad det koge i 15-20
min. 
 
4. Skyl courgetten,
skær den i skiver og svits dem i smørret på en pande. 
Læg courgetten i
gryden sammen med de skivede oliven. 
Lad retten snurre i 5 min. 
Smag den til med
krydderier. 
 
4. Spæd evt. med
lidt mere bouillon under kogningen. 
Retten må ikke
brænde på. 
 
5. Server flûte og
en tomatsalat med basilikum-dressing til.