Logo

Kalvefrikandeau

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvefrikandeau 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid i alt: ca 1 time. Middelsvær at lave. Lav pris. Fryse-egnet. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Kalvefrikandeau:
750 g kalveinderlår (helt stykke)
75 g fersk eller letrøget spæk
15 g smør
3 dl (lys) bouillon eller vand
salt og peber

 
Jævning:
1½ spsk hvedemel eller 1 spsk maizenamel
evt. 1 dl fløde
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Kalvefrikandeau:
1. Puds kødet pænt.
Skær spækket i tynde skiver, hvis ikke slagteren har gjort det.
Omvind kødet med dem og hold dem på plads med ufarvet bomuldsgarn.

 
2. Varm smørret i en tykbundet gryde.
Krydr kødet med salt og peber og brun det på alle sider i smørret.

 
3. Tilsæt halvdelen af bouillonen (vandet), lad gryden komme i kog, dæmp varmen, læg låg på og lad kødet mørne for svag varme i 20 min.
Vend det og lad det mørne yderligere ca 15 min.
Tag gryden fra varmen og lad kødet trække 10-15 min. i stegeskyen.
Et stegetermometer sat i midt i kødstykkets tykkeste del skal vise 68 °C, hvis kødet ønskes rosa, og 75 °C, hvis det ønskes gennemstegt.

 
4. Tag kødet op, fjern bomuldsgarnet og spækket.
Læg kødet på et varmt fad og dæk det til, så det holder sig varmt, mens saucen laves.

 
5. Hæld resten af bouillonen (vandet) i gryden og lad det koge igennem.
Rør melet glat med lidt koldt vand og rør det i gryden.
Lad saucen koge et par min., kom evt. fløde i og smag til med salt og peber.

 
6. Skær kødet i temmelig tynde skiver og anret dem på et varmt fad.
Fordel lidt af saucen over og server resten til.
Hertil serveres smørbrunede kartofler eller kartoffelmos.

 
Tips: Kartoffelmos er klassisk tilbehør, men hvide kartofler smager lige så godt her.
Endvidere fx Agurkesalat, gammeldags, Grønærter, franske eller Champignonsalat.
Frikandeau kan også serveres kold.
Si skyen og skum den for fedt.
Hæld den over de taglagte kødskiver og stil den koldt, til skyen er stivnet, 3-4 timer.
Fadet må ikke være for stort, skyen skal dække kødet.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød

 
INFO: Frikandeau, middagsret, der består af kalvekød, fx inderlår eller kalveklump, der er ombundet med tynde skiver af spæk, før det steges. Retten kan enten tilberedes som helstegt frikandeau eller skæres i skiver før stegning.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 5.051 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her