Logo

At stege og koge kød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

At stege og koge kød 

 
Kød er et af vore ældste og mest værdifulde levnedsmidler. Den seneste forskning har givet os mere mørt kød af ensartet og høj kvalitet. Kød kan steges, koges og braiseres helt eller i mindre stykker.
Det kan fint blandes med grønsager eller frugt og er meget taknemmeligt at krydre.

 
Når du vælger kød, gør du klogt i ikke at vælge de magreste udskæringer. De er tit tørre og mangler smag. Det er bedre at skære fedtet fra efter stegningen, når kødet ligger på tallerkenen.
Usynligt fedt, som ligger som marmoreringer i kødet kan du ikke skære fra, men det giver kødet saft og smag.

 
Med eller uden ben?
Fordelen ved benfrit kød er, at du ved præcis, hvor meget du får.
Det er også lettere at skære for.
Vælg gerne et stykke med ben til gryderetter og supper. Hvis du lader benene koge eller braisere med, bliver skyen meget kraftig - en perfekt basis for en god sauce.
Helstegt svinekam bliver mere saftig, hvis den steges med ben.

 
Kødet krymper
Ved al tilberedning krymper kødet. Kødsaften presses ud og fedtet smelter. I gennemsnit mister kødet 25-40% i vægt. Temperatur og tid er nøglen til at mindske svindet.
Hvis du stormkoger eller steger for længe på en for varm pande, bliver kødet tørt og kedeligt. Et kødtermometer er et godt hjælpemiddel.

 
For- og bagkød
Fine muskeltråde = mørt kød. Mørbrad har fx tætte, fine tråde. Kød fra muskler, som har været i kraftig bevægelse, har grovere tråde og mere bindevæv. Hertil hører forkødet, bov, bryst, højreb og skank. De er bedst at koge eller braisere hele eller i mindre stykker. Nu kan vi købe mørnet forkød, fx højreb som kan grydesteges.
Til stegning og grillning kan du bruge inderlår, entrecôte, de fleste stykker af lammet, skinke, koteletter og kam.

 
Temperer kødet
For at få en fin stegeskorpe på kødet, når du steger eller griller, er det vigtigt, at det har ligget i stuetemperatur ca 30 minutter først.
Porerne lukkes hurtigere til og saften bevares i kødet, derved afkøles panden heller ikke så meget, og så er det lettere at beregne stegetiden.

 

Se alle de bedste opskrifter med Stege kød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.489 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Penge kontanter, kan vi undvære dem?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her