 
 
   
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 minutter. Kogetid: 1¼-1½ time. Let at lave. Lav pris.  Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. (4 personer) 
 
 
# Ingredienser til Brunkål:
1 hvidkålshoved (ca. 1,5 kg) 
1 kg letsaltet kogeflæsk 
2-3 spsk sukker 
50 g smør 
1 tsk salt samt lidt peber 
Tilbehør: groft rugbrød og sennep 
 
* Sådan laves Brunkål:
1. Kasser de yderste grove blade af hvidkålshovedet. 
Del det i kvarte, fjern stokken og snit kålen - ikke for
fint. 
 
2. Smelt sukkeret i bunden af en tykbundet gryde. 
Tilsæt smørret, i samme øjeblik sukkeret begynder at tage
farve. 
Svits kålen heri, til den »skinner«. 
 
3. Tilsæt salt, peber og 1 dl vand og læg flæsket ned i
kålen. 
Der skal være kål både over og under kødet. 
 
4. Læg låg på gryden og lad retten mørne ved svag varme i 1¼-1½
time. 
 
5. Tag flæsket op, skær det i skiver og server det sammen
med kålen. 
Server groft brød og sennep til. 
 
Tips: I stedet for kogeflæsk kan brunkål tilberedes
med letsaltet skank, bov eller sprængt nakkekam. Slagteren har oftest sprængt
svinekød, ellers kan det bestilles. 
Kan fryses; holdbarhed: 2-3 måneder. 
 
Se de bedste opskrifter med
Brunkål 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------