
     
Den klassiske kinesiske sur-sød sauce - herligt. Kan også
bruges til den dejlige mørbrad i sur-sød sauce med svesker og dejlig kartoffelgratin. Prøv opskriften HER
 
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca 40 min.
 
# Ingredienser
1 stor mørbrad 
salt, peber fra
kværn 
12 stenfri svesker 
2 løg 
25 g smør 
3 dl bouillon af
terning 
1-2 spsk eddike 
1 spsk maizenamel 
2½ dl kaffefløde 
1 citron
sukker
 
* Tilberedning
1. Fjern hinder og
fedt fra mørbraden. 
Gnid den med salt og
peber. 
Læg sveskerne i blød i kogende vand. 
Pil løgene og skær
dem i tynde ringe. 
 
2. Brun fileten i
smør i en stegegryde. 
Kom løgene ned i
gryden og lad dem svitse med. 
Tilsæt de afdryppede
svesker, bouillon og eddike. 
Lad det snurre 15-20
min, til kødet er mørt. Tag det op. 
 
3. Rør maizenamelet
ud i fløden, der hældes i gryden. 
Bring saucen kog og
lad den koge lidt ind. 
Smag den til med
citron og sukker. 
 
4. Skær mørbraden i
skiver. 
Hæld lidt af saucen
over. 
 
Tips 
Har du lyst til at
eksperimentere med nye krydderier til svinekød? Her er nogle forslag: 
Frisk citronmelisse
i gryden giver en let syrlig sauce. 
Rosmarin gør retten krydret og duftende. 
Kom også lidt i leverpostejen. 
Eller prøv med frisk
timian. 
 
Se alle opskrifter med salat HER 
Du kan med stor succes lave din
egen kartoffelgratin, se opskrift HER
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, 
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.