Logo

Sennepssteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sennepssteg

 
Sennep går godt sammen med det milde svinekød. Lad aftensmaden stå på den alsaciske sennepssteg lavet på nakkekam uden ben og svær.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca 1½ time

 
# Ingredienser
1½ kg mager nakkekam uden ben og svær
salt, peber fra kværn
2 fed hvidløg

1 stort løg
5 spsk dijon sennep
1 spsk fintreven peberrod
1 ds (400 g) flåede tomater

½ tsk basilikum
½ tsk merian

1 bdt persille
2-3 dl bouillon

 
* Tilberedning
1. Gnid kødet med salt og peber.
Lav små huller med en spids kniv.
Pil hvidløgsfeddene og skær dem i lange, tynde stykker, der stikkes ind i hullerne.

 
2. Stil kødet i en varm ovn (225 °C) i et ovnfast lad og lad det brune i 20 min.

 
3. Riv løget fint, rør det med sennep og reven peberrod samt finthakkede, flåede tomater uden væde.
Rør basilikum og merian i samt den finthakkede persille.

 
4. Tag stegen ud af ovnen og smør sennepsblandingen ud over den øverste halvdel.

 
5. Skru ned for varmen til 170 °C, stil stegen tilbage i ovnen og lad den stege i ca 1 time.
Hæld kogende bouillon ved efter et kvarters forløb.
Spæd evt. med mere bouillon senere.

 
6. Sennepsstegen serveres med skysauce til samt bagte kartofler og en skål salat.

 
Find gode opskrifter på tilbehør HER eller en grøn salat HER

Se alle opskrifter med salat HER

Du kan med stor succes lave din egen kartoffelgratin, se opskrift HER

 
Tips
Til krydrede stege smager det godt med dampede forårsløg. Eller man du servere kogte, grønne bønner, der er vendt i smør på panden og drysset med rigeligt citronpeber og mandelflager.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.625 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her