
 
Skøn og velsmagende gammeldags hjemmelavet hønsekødsuppe med
grønsager og hjemmelavede kødboller og masser velsmag - få opskrift her.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 2-3 timer 
 
# Ingredienser
1 høne 
2 liter vand 
1 spsk salt 
2 gulerødder 
¼ rodselleri 
1 persillerod 
1 porre 
1 bouquet garni (se info)   
1 portion kødboller og/eller melboller.
 
* Fremgangsmåde
1. Rens hønen. 
Frosne høns skal tøes så meget op, at indmads-pakken kan
fjernes. 
 
2. Læg hønen i en stor gryde og hæld så meget vand over, at
det dækker. 
Bring det i kog. 
 
3. Skum suppen grundigt med en hulske. 
Saltet tilsættes først efter skumningen. 
 
4. Rens grønsagerne og skær dem i store terninger eller
skiver. 
Kom dem på den kogende suppe sammen med krydderbuketten og lad dem koge møre. 
Tag dem op med en hulske; hold dem varme. 
5. Når hønen er mør (stik i den med en kødpind; hvis
kødsaften er klar, er hønen gennemkogt) tages den op og holdes varm. 
 
6. Si suppen og skum den evt. for fedt. 
Kom grønsagerne på. 
Tilsæt også mel- og/eller kødboller. 
Se opskriften med kødboller og/eller melboller.
Smag suppen til.
7. Partér hønen, der serveres på en tallerken for sig med en
varm eller kold sauce fx en peber-sauce (se Kolde saucer).  
 
Tips: 
Safran siges at være verdens dyreste krydderi. Safran har en
meget speciel duft og en let bitter smag. 
Krydderiet farver også retten kraftig gul. Fås som tråde eller stødt. 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
 
Se alle opskrifter på suppe HER 
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.