Logo

Moseand bigarade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Moseand bigarade 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Stegetid, i alt: ca 1 time. Skal hvile: 2 x 10 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.


# Ingredienser til Moseand bigarade
2 moseænder (gråænder) (a ca )
salt og peber
smør
1½- vand

 
Sauce:
skal og saft af 2 usprøjtede pomeranser
1 spsk sukker
1 tsk vineddike
1½ dl rødvin
stegesky fra anden
½ spsk maizenamel
Ovnfast fad
*
Sådan laves Moseand bigarade
1. Gå ænderne efter for rester af indvolde og fjerposer.
Tør dem og gnid dem ind- og udvendigt med salt og peber.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
2. Varm smørret i en stegegryde og brun ænderne over det hele.
Læg dem i et lille ovnfast fad.
Kog gryden af med vandet og hæld det i fadet til ænderne.
Sæt det midt i ovnen og steg ænderne i 35-40 min.
Stik i låret: den udpiblende saft skal være klar, måske en anelse rosa, men endelig ikke rød.

 
3. Tag ænderne ud af ovnen og si stege skyen over i en gryde.
Dæk ænderne med alufolie og sæt dem tilbage i den slukkede ovn i 10 min.
Lad dem hvile uden for ovnen i yderligere 10 min., stadig under folie.

 
Sauce:
4. Skum fedtet af stegeskyen.

 
5. Skræl pomeranserne meget tyndt, så intet af den hvide underhud følger med.
Skær skallen i smalle strimler.
Pres saften af de skrællede pomeranser og gem den.
Kog skrællerne 10 min. i lidt vand og lad dem dryppe af.

 
6. Kom sukkeret i en gryde.
Varm det op og tilsæt eddike og rødvin, så snart det er smeltet.
Lad det koge lidt ind.
Kom stege skyen i og smag til med pomeranssaft.

 
7. Rør maizenamelet glat med lidt koldt vand og pisk jævningen i den koghede skysauce.
Lad den koge igennem og tilsæt halvdelen af de kogte pomeransskaller.

 
Anretning:
Del ænderne en gang igennem på langs.
Eller del dem i brystfileter og lår/ overlår.
Anret på et varmt fad, fordel lidt af saucen over, herefter de resterende pomeransskaller og server resten af saucen til.

 
Tips:
Pomerans er en ret bitter appelsin, også kaldet Sevilla-appelsin.
Den ene af pomeranserne kan erstattes af en almindelig appelsin, så bliver smagen lidt mildere.
Pillekartofler, Annakartofler, Kartoffel-selleripuré eller Kartofler med souffléfyld ledsager fint, gerne sammen med Julesalat, glaseret.
Pomeranser fås kun i januar/februar.

 

Se alle de bedste opskrifter med Moseand

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.740 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her