 
 
   
Forret Frokost. Arbejdstid: 30 min. Skal hvile, fars: ca 1 time Bagetid: ca 1¼ time. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer. 
   
# Ingredienser
til Postej, fin med kylling
500 g kalvesmåkød 
svinesmåkød 
3 skalotteløg 
1 fed hvidløg 
½ dl cognac 
fløde 
1 tsk husblaspulver 
1 tsk friske timianblade 
1 tsk friske merianblade 
evt. ½ tsk friskreven muskatnød 
salt og peber 
Endvidere:  kogt eller stegt kyllingekød 
 
Til formen: 
fersk spæk i tynde skiver 
2 laurbærblade 
Postejform: ca  
*
Sådan laves Postej, fin med kylling
1. Befri kalve- og svinesmåkødet for sener og skær det i
mindre stykker. 
Pil løgene. Kør kød og løg to gange gennem kødmaskinen. 
 
2. Pil hvidløgsfeddet, knus det og bland det i det hakkede
kød sammen med cognac, fløde og husblaspulver. 
Tilsæt krydderurter, salt og peber og eventuelt også reven
muskatnød. 
Lad farsen hvile køligt ca 1 time. 
 
3. Sæt ovnen på 175 °C. 
 
4. Dæk bund og sider i en postejform med spækskiver. 
Læg halvdelen af farsen i bunden. 
Skær kyllingekødet i strimler, fordel det over farsen og dæk
med resten af farsen.
Læg nogle tynde spækskiver øverst og læg laurbærbladene
ovenpå. 
 
5. Sæt postejen i ovnen ca 1¼ time. 
Stik med en stegegaffel i postejen. Kommer gaflen tør op, er
postejen færdig. 
Lad den afkøle helt, før den tages ud af formen, skæres i
skiver og serveres. 
 
Tips: Server postejen med Cornichons eller
oliven, Flûtes
eller Bondebrød
og fx Champignon
a la grecque. 
Rå kyllingelever kan erstatte kyllingekødet. 
Fløden kan erstattes af bouillon eller vand. 
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
 
Se alle de bedste opskrifter med Postej
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------