Logo

Syltede poussiner med riesling-sauce – bedst på Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Syltede poussiner med riesling-sauce – bedst på Kogebog.dk 🎯 

 
Poussin er en lille kylling og smager stort set også som kylling. Poussiner kan dog godt virke mere tætte og kødfulde end de større kyllinger.
4 personer

 
# Ingredienser
4 poussiner

 
SALTLAGE:
2 liter vand
250 g salt, evt. nitritsalt

 
DESUDEN:
1 ds. andefedt a 700 g

 
SAUCE:
2-3 skalotteløg
1 spsk smør
2 dl hvidvin
½ liter hønsefond
50 g smør

 
TILBEHØR:
2-3 skorzonerrødder
2 gulerødder
1 persillerod
1 bdt. forårsløg
100 g grønne asparges

 
RØSTI:
300-400 g skrællede kartofler
¼ selleriknold
1 æg
salt og peber

 
* Tilberedning


Syltede poussiner med riesling-sauce – bedst på Kogebog.dk 🎯 

1. Kog vand og salt til saltlagen op og afkøl den helt.
Læg poussinerne i lagen i ca. 12 timer.
Udvand dem derefter 1 time i koldt vand.


Syltede poussiner med riesling-sauce – bedst på Kogebog.dk 🎯 

2. Dæk de udvandede og tørrede poussiner med andefedt,
der dækker helt.


Syltede poussiner med riesling-sauce – bedst på Kogebog.dk 🎯 

3. Kog poussinerne langsomt op i andefedtet og
lad dem simre heri for svag varme i 40 min.
Lad dem afkøle i andefedtet.


Syltede poussiner med riesling-sauce – bedst på Kogebog.dk 🎯 

4. Til saucen klares de finthakkede løg i lidt smør.
Tilsæt hvidvin og kog ind til ¼.
Tilsæt hønsebouillon og kog ind til 3-4 dl.
Læg de afdryppede poussiner i bouillonen og
varm dem igennem heri ca. 10 min.
Tag poussinerne op, pisk smørret i lidt ad gangen og
kog op ind imellem, til saucen jævner let. Smag til.


Syltede poussiner med riesling-sauce – bedst på Kogebog.dk 🎯 

5. Tilbered grønsager og rodfrugter ved at skære
dem i ensartede stykker.
Kog dem let møre i letsaltet vand, så de stadig har bid –
gulerødder, skorzonerrødder og persillerod i ca. 5 min,
forårsløg og asparges i ca. 3 min.


Syltede poussiner med riesling-sauce – bedst på Kogebog.dk 🎯 

6. Til kartoffel-røstien rives kartoflerne groft og
presses fri for så meget væde som muligt.
Riv sellerien og bland begge dele med det piskede æg.
Krydr med salt og peber og bag den i letbrunet smør
på en pande ca. 4-6 min på hver side over let svag varme.
Poussinerne anrettes med letkogte urter og en røsti-snitte.

 
Efter kogningen kan poussinerne holde sig i op til 14 dage i fedtet.
Husk blot, at fedtet skal dække poussinerne helt, så de ikke får ilt!
Poussinerne kan evt. koges dagen før, de skal serveres, så de kan nå at køle helt af i fedtet.

 
VIN FORSLAG: Alsace Riesling.

 
Se andre gode opskrifter med Poussiner

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.376 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Regeringen, hvem har gjort det bedst?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her