Logo

Agerhøns med agerhønsebrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agerhøns med agerhønsebrød

 
Her finder du en lækker opskrift på agerhøns. Stegte agerhøns med vindrueblade og dertil agerhønsebrød er en udsøgt delikatesse. Retten er et kæmpe hit Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 1 time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
2-3 agerhøns
salt og peber

3-4 vindrueblade (evt. konserverede)
4 tynde skiver fersk spæk
50 g smør

1-2 dl bouillon
Endvidere:

150 g magert flæsk
300 g indmad (fra agerhønsene + kyllingelever)
1 knsp rosmarin
½ tsk merian

½ tsk salvie
4 skiver toastbrød
10 g smør
brøndkarse

 
* Tilberedning
1. Drys de istandgjorte agerhøns med salt og peber.
Læg vindrueblade om fuglene.
Bind tynde spækskiver omkring med bomuldsgarn.

 
2. Brun agerhønsene i smør i en stegegryde.
Dæmp for varmen og lad dem stege under låg i ca 30 min.
Hæld evt. lidt bouillon ved, så det ikke steger tørt.

 
3. Skær flæsket i små tern og steg dem på en pande.
Når lidt af fedtet er smeltet af, tilsættes indmad og kyllingelever.
Steg til leveren er fast, men ikke gennemstegt.
Drys med krydderierne og steg endnu et par minutter.
Kør pandens indhold gennem kødmaskinen eller blend det.
Smag farsen til.

 
4. Rist brødskiverne i lidt smør.
Del hver skive i 3 dele og fordel farsen herpå.

Sæt dem 1-2 min under grillen.

 
5. Fjern spækket fra agerhønsene og læg fuglene på et varmt fad med farsbrødene omkring.
Dryp med stegeskyen og pynt med brøndkarse.

 
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en grøn salat HER
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info og Rensning af fuglevildt

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.039 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her