Logo

Marineret vildsvinekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Marineret vildsvinekølle

 
De fleste vildsvin, der forhandles her i landet, er krydset med tamsvin. Smagen i de opdrættede vildsvin er ikke så karakteristisk, som hos de vildsvin der lever frit
Til 10 personer. Marineringstid: 2-3 døgn. Tilberedningstid: ca 3½ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
1 vildsvinekølle på ca 3½ kg
groft salt

 
Marinade:
1 flaske rødvin
1 dl olie

2 finthakkede rødløg
10 tørrede, knuste enebær
2 laurbærblade

3 kviste timian
3 stilke snittet blegselleri
6-8 hele peberkorn


Sauce:
40 g smør
4 spsk hvedemel
6 dl vildtbouillon og stegesky

 
* Tilberedning
1. Kom vildsvinekøllen i en stor skål.
Pisk marinaden sammen og hæld den over.
Sæt fadet tildækket i køleskab 2-3 døgn.
Vend af og til køllen.

 
2. Tag køllen op af marinaden og dup den tør.
Gnid den med groft salt og læg den i bradepanden.
Brun den ved 250 °C i 15 min.

Hæld marinaden ved.
Dæmp varmen til 150 °C og steg køllen ca 3 timer.

 
3. Hæld skyen fra bradepanden og si den.
Smelt smørret i en kasserolle, kom melet i og rør det sammen.
Spæd med vildtbouillonen og stegeskyen.
Smag saucen til.

 
4. Lad køllen trække mindst et kvarter inden den skæres for.
Server kastanjepuré til (se opskrift på Tilbehør til vildt) og rødvinspærer samt kogte eller stegte kartofler.

 
Rødvinspærer
Bland 1 flaske rødvin med 100 g sukker, 8 hele peberkorn, 1 stykke hel kanel, 4 hele nelliker, 3-4 skiver appelsin og 2 skiver citron.
Bring denne lage i kog.

Skræl 10-12 pærer og kog dem i lagen ved jævn varme til de er møre.


Marineret vildsvinekølle 
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en grøn salat HER
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 21.811 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her