Logo

Sandart - Lucioperca sandra

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sandart - Lucioperca sandra 

 
Sandart var indtil for få år siden en udpræget lystfiskerfisk. Nu fås den ikke sjældent hos fiskehandleren, endda det meste af året. Bedst er den fra sensommer til tidligt forår. I maj leger den og har derfor været fredet i denne måned.
Kødet er hvidt og fast, nærmest som en blanding af gedde og torsk. Den sølvgrå farve kan være isprængt lidt rosa, kroppen er torpedoformet og kan blive 40- lang. En god størrelse vejer 1½-2 kilo.

 
Skal fisken koges (pocheres), skal det ske med skindet på. Det kan gnides fri for slim med lidt salt og eddike. Skal den steges, skrabes den omhyggeligt, fileteres, vendes i hvedemel og steges i smør. Den kan også flås før stegning, eller hvis den indgår i gryder eller fade.

 

Se de bedste opskrifter med Sandart

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.023 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Fjern en reklame du ikke kan lide
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her