Logo

Fiskeruller i hummersauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskeruller i hummersauce 

 
Aftensmad Hovedret Suppe. Arbejdstid: 50-60 min. Kogetid, hummer: ca 10 min. Kogetid, fisk: 6-8 min. Svær at lave. Høj pris.  Kan tilberedes i mikroovn. (4 personer)

 
# Ingredienser til Fiskeruller i hummersauce:
8-12 fileter af fladfisk (fx søtunge, rødtunge eller rødspætte) (400-500 g)
1 levende hummer (ca. 500 g)
1 spsk salt pr. l kogevand
et par skærme krondild eller 1 bdt grøn dild
2 spsk olie

 
Fyld:
150 g fiskekød af laks, ørred, gedde eller torsk
25 g blødt smør
3 spsk klippet dild
½ tsk fint salt

 
Kogelage:
1 dl fiskebouillon
1 dl (halv)tør hvidvin

 
Sauce:
3 stængler blegselleri
3 forårsløg eller det hvide af 1 porre
1 lille fennikel (ca. 100 g)
25 g smør
1 dl piskefløde
salt og hvid peber
et par spsk klippet dild
*
Sådan laves Fiskeruller i hummersauce:
Hummer:
1. Sæt en stor gryde over med vand, tilsat 1 spsk salt pr. l, og dilden.

 
2. Kom den levende hummer i gryden, når vandet koger. Læg låg på.
Dæmp varmen og lad hummeren småkoge i 8-10 min.
Tag gryden fra varmen og sæt den i koldt vandbad (køkkenvasken) og sørg for, at den bliver kold hurtigst muligt.
Man kan også flytte hummeren over i en stor skål og dække den med det afsvalede kogevand. 
Det er en fordel at lade hummeren trække i sit kogevand, men det er vigtigt, at det omgående svales, så »kogningen« ikke fortsætter. Så bliver hummerkødet sejt og tørt.

 
3. Tag den afsvalede hummer op og del den på langs med en tung, skarp kniv.
Læg snittet fra hovedets underside og hele vejen ned mellem hummerens mange ben.
Fjern mavesæk og tarm (den mørke streng, der går ned midt gennem halen) og pil kødet ud.
Knæk forsigtigt kloskallerne og pil også kødet ud her.
En nøddeknækker eller et let slag med en hammer kan gøre det.

 
4. Knus hummerskallerne fint, lettest ved at komme dem i en madegnet plastpose og bruge en (kød)hammer.
Varm olien op i en gryde og svits skallerne heri.
Tilsæt 2 dl vand og kog kraften af hummerskallerne ved svag varme under låg i 20 min.
Si suppen fint. Kasser skallerne.

 
Fyld:
5. Hak fiskekødet i foodprocessor eller gennem kødmaskine og rør det sammen med smør, dild og salt.
Skær klokødet i små terninger og halerne i pæne stykker. Gem lidt klokød til saucen.

 
6. Fordel fiskefarsen i et tyndt lag på den indvendige side af hver filet, læg lidt hakket hummerkød og et pænt stykke hummer på hver og rul fileterne sammen fra hale mod hoved.

 
7. Anbring fiskerullerne tæt side om side og med sammenføjningen nedad i en pande med høje sider (sauterpande) eller i en gryde med flad bund.

 
8. Kog fiskebouillon og hvidvin sammen i en gryde og hæld det over fiskerullerne.
Kog dem ved svag varme i 6 min.
Lad dem trække et par min. yderligere, før de tages op med en hulske og lægges på en tallerken.
Si kogelagen over i hummerskal-afkoget.

 
Sauce:
9. Hak blegselleristængler, forårsløg (eller porre) og fennikel fint.
Svits det i smørret i sauterpanden, tilsæt fiskesuppen og lad det koge ind til ca ¾ ved god varme uden låg.

 
10. Kom piskefløden i og lad atter saucen koge lidt ind, før den smages til med salt og peber.
Læg fiskeruller og hummerkød forsigtigt i saucen og varm retten netop igennem.
Drys med dild og server straks.
Løse ris, små pillekartofler eller Butterdejssnitter kan serveres til.

 
Tips: Hummeren kan bestilles hos fiskehandleren og købes kogt, men det er bedst at koge den selv.
Få fiskeskrog m.m. med fra fiskehandleren, når fisken fileteres, og brug det til Fiskebouillon.
8-10 jomfruhummere eller 100-125 g pillede rejer kan erstatte hummeren.
Retten kan laves færdig og varmes i ovn:
Anret retten i et ovnfast fad i stedet for i sauterpanden, dæk med folie og varm den ved 175 °C. 
Det varer ca et kvarter.


Se flere opskrifter med Fisk
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 9.001 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her