Forret. Arbejdstid: 1 time Kogetid, ris: 25 min. Kogetid, krebs: 4-5 min. Svær at lave. Høj pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Krebsebisque
1 kg krebs (ca 25 stk.)
Endvidere:
75 g grødris (1 dl)
ca 1,5 l fiskebouillon
1 lille gulerod
1 løg
1 bdt persille
1 kvist timian
1 laurbærblad
30 g smør
1 dl cognac
3 dl tør hvidvin
2,5 dl piskefløde
salt og cayennepeber
*
Sådan laves Krebsebisque
1. Kog risene møre i 1 l af fiskebouillonen.
2. Skyl krebsene i rigeligt, koldt vand.
3. Gør grønsagerne i stand og skær dem småt ud. Skyl og nip
persillen.
Varm smørret i en stor gryde og svits løg og gulerod kort.
Tilsæt persille, timian og laurbærblad.
4. Læg krebsene i gryden og ryst den kraftigt.
Vend krebsene, til alle er røde.
Hæld cognacen over, sæt en tændstik til og flamber.
Sluk de sidste flammer med hvidvinen. Krydr med salt.
5. Lad krebsene koge 4-5 min.
Tag gryden fra varmen.
Vrid krebsehalerne fri og pil kødet ud af skallerne.
Gem det til garniture på suppen.
6. Knus skallerne og kom dem tilbage i gryden.
Tilsæt lidt af fiske bouillonen og lad det koge endnu 10 min.
Bland de varme ris i.
7. Kom blandingen i en stor morter og stød det sammen til en
lind dej, eller kom blandingen i en foodprocessor, ca 1/3 ad gangen, og purér
det fint.
Gnid herefter pureen gennem en fin trådsigte, så kun de
tørre skaller er tilbage.
Er puréen meget fast, kan lidt fiskebouillon røres i.
8. Kom puréen i en gryde og rør den resterende fiskebouillon
i.
Varm suppen langsomt op til kogepunktet og tilsæt
piskefløden.
Smag til med en anelse cayenne og eventuelt yderligere salt.
9. Kom krebsehalerne på suppen og varm den igennem, den må
ikke koge.
Server straks.
Tips: Server Butterdejssnitter,
Flûtes
eller tynde skiver ristet brød til.
Frosne, kogte krebs kan bruges. Pil halerne af, knus
skallerne, svits dem som i punkt 4, spring punkt 5 over og fortsæt med pkt. 6.
Se alle de bedste opskrifter med Krebs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------