Æg er en dejlig
spise - billig mad, nemt at tilberede og ikke særligt fedende. Æggeretter er
også dejlig sommermad. Æg egner sig også til omeletter
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min.
# Ingredienser
6 æg
2 dl kaffefløde
5 spsk hvedemel
salt, peber
35 g smør
purløg
persille
2 forårsløg
2 stilke bladselleri
250 g champignon
½ citron
3 dl reven ost
* Fremgangsmåde
1. Lav først fyldet
til.
Skær forårsløg og
bladselleri i tynde skiver, der svitses i 15 g smør over svag varme.
2. Rens de friske
champignon og skær dem i skiver, der lægges ned til løg og selleri et par
minutter.
Smag til med salt og peber.
Tilsæt hakket purløg
og persille.
3. Pisk æggene
sammen.
Rør en jævning af
mel og fløde, rør den ned i æggemassen.
Rør klippet purløg
og 20 g smeltet smør i.
4. Hæld æggemassen
op i et målebæger.
Steg 4 omeletter, en
ad gangen, på en pande.
Lad de halvstivnede
omeletter glide ned på et fad, fyld dem og fold omeletterne sammen.
5. Drys omeletterne
med reven ost og lad dem gratinere i ovnen ved stærk overvarme, til osten er
gylden.
Drys med persille.
Giv rugbrød og smør
til.
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER