Logo

Selleri - Apium graveolens var. rapaceum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selleri - Apium graveolens var. rapaceum 

 
Selleri hedder på dansk knoldselleri, og den runde er den mest almindelige. Den hører til skærmplantefamilien, og det er den opsvulmede rodknold, der bruges.
De fleste kender bedst sellerien som suppeurt eller vegetarisk bøf, men de senere år har den vundet hævd i mange andre sammenhænge, fx rå, revet, i salater, gratineret, kogt, kold i marinade, som selvstændig, smørdarnpet grønsag med persilledrys.

 
En god selleri skal være fast og tung og snittet hvidt. Store sellerier uden vægt er ofte hule indeni. Vælg unge, og det vil sige tidligt på sæsonen, selleri som ingrediens i salater. Senere på sæsonen gør sellerien fortræffelig fyldest i supper, gryderetter og gratiner. Den grønne top kan bruges som del af en suppevisk.

 
Selleri bliver mørk ved mødet med luft. Det kan afværges, ved at sellerien lægges i koldt vand tilsat lidt eddike eller citron, så snart den er skrællet eller delt.

 
Sellerifrø er små brunlige frø af selleriplanten. De har en markant sellerismag.
Knust kan de bruges i tomatsuppe og -juice, i skaldyrscocktails, pickles og i chutneys, i supper og stuvninger - også med fisk - og i madbrød. Sellerisalt er knuste sellerifrø og/eller tørret, pulveriseret selleriknold eller -rod, blandet med salt.
Sellerifrø og sellerisalt bruges stort set i de samme retter.


Selleri - Apium graveolens var. rapaceum 
Bladselleri er en grønsag med nært slægtskab til knoldselleri. Bladselleri danner ikke knold, og det er de lange, saftige og måske let træede grønne stilke, der bruges i madlavning. Blegselleri er bleget bladselleri, opnået ved en særlig dyrkningsmetode. Se mere HER

 

Se de bedste opskrifter med Selleri

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 4.857 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad bruger du mest mobiltelefonen til?

Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her