4 personer. Aftensmad Hovedret. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. Arbejdstid: ca 30 min. Kogetid: ca 1½ time
# Ingredienser
til Ungarsk kødgryde – Pörkölt
1 kg kalvebov eller -bryst med ben
3 løg
2 grønne peberfrugter
4 tomater (evt. fra dåse)
svinefedt eller smør
1 spsk mild paprika
2 spsk konc. tomatpuré
1 fed hvidløg
salt og peber
*
Sådan laves Ungarsk kødgryde – Pörkölt
1. Udben kødet og skær det i mundrette stykker.
2. Pil løgene og skær dem i skiver.
Skyl peberfrugterne og befri dem for frøstol og kerner.
Skær peberfrugterne i strimler.
Skold og flå tomaterne, dåsetomater skal blot dryppe af.
Skær tomaterne i mindre stykker.
3. Smelt fedtstoffet i en tykbundet gryde.
Kom løgringene i og lad dem blive gyldne.
4. Tag gryden fra varmen og rør paprikaen i, den må ikke få
stærk varme, så branker den.
Tilsæt benet, kødterninger, peberfrugter, tomater, tomatpuré
og knust hvidløg og sæt gryden over varmen igen.
5. Hæld 2 dl vand ved og krydr med salt og peber.
6. Lad retten koge småt under låg ca 1½ time, til kødet er
mørt.
Tilsæt mere væde, hvis retten koger tør.
7. Tag benet op og server direkte fra gryden eller i varmt
halvdybt fad.
Tips: Server Kartoffelklöse,
Kartoffelsne, løse ris
eller nudler til.
Agurker,
salt eller Peberfrugtpuré
(ajvar) kan ledsage.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderet
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------