
    
 
Gratineret julesalat er en klassisk belgisk ret, som vor mor
lavede den i 80'erne og 90'erne, som er nemt at lave og smager superlækkert.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
20 min. Gratineringstid: ca 10 min. Ikke fryseegnet. 
 
# Ingredienser
8 små stk. julesalat
8 skiver mager røget
skinke 
3 spsk smør 
2 spsk hvedemel 
3 dl mælk 
1 spsk citronsaft 
salt, peber 
1 dl reven ost 
 
* Tilberedning
1. Skær rodskiven af
julesalaten. 
Kog dem i letsaltet vand i 5 min. 
Tag dem op og lad dem dryppe godt af. 
 
2. Rul en skive
skinke om hver julesalat. 
 
3. Smelt smørret i
en gryde og rør det sammen med melet. 
Spæd med mælken. 
Lad stuvningen koge
nogle minutter. 
Tænd for ovnen på
250 °C. 
 
4. Smag stuvningen
til med citronsaft, salt og peber. 
 
5. Læg
skinkerullerne i et ovnfast fad. 
Hæld stuvningen over
og drys den revne ost på. 
 
6. Gratiner i 10 min.
eller til retten har fået farve. 
Server groft brød
eller løse ris til. 
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
 
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.