Logo

Fristende briocher

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fristende briocher 

 
På overfladen sprøde, indvendig bløde og lune, så smørret smelter, sådan er dette herlige bagværk til morgenbordet. Server briocherne sammen med en kop cafe au lait på rigtig fransk vis.
Forberedelse 20 min + 2 timer hævning. Tilberedning 20 min. 20 briocher

 
Ingredienser
DEJ:
8-9 dl hvedemel
25 g gær (½ pk.)
1 tsk sukker
½ tsk salt
½ dl lunken mælk
200 g smør eller margarine
4 æg

 
DESUDEN:
20 forme, gerne metalbriocheforme
fedtstof til formene
2 æggeblommer

 
Tilberedning
1. Opløs gæren i lidt af den lunkne mælk.
Hæld melet i en skål, gerne i røremaskine.
Tilsæt gær, sukker, salt og mælk under omrøring.

 
2. Smelt fedtstoffet i en gryde eller i mikro ovnen og
lad det svale noget af.
Rør det i dejblandingen og knæk æggene i et ad gangen.
Ælt dejen sammen. Tilsæt eventuelt mere mel.
Dejen skal slippe skålen.
Dæk skålen til og lad dejen hæve 30 min.

 
3. Tag dejen op på et melet bord og ælt den igennem.
Rul den ud til en pølse og del den i 20 lige store stykker.
Del derefter hver del i to dele, en stor og en lille.
Form to boller og klem den lille bolle fast ovenpå den store.

 
4. Smør formene og læg bollerne i.
Dæk til og lad hæve ca. ½ time på en lun plads.
Sæt ovnen på 225 °C.

 
5. Pensl med æggeblomme og bag 15-20 min,
til briocherne er gyldne.
Dejen kan også bages i en stor form, ca. 40 min.

 
Fristende briocher:
Pr. brioche: Energi: Kcal 181 = kJ 758
Kulhydrat 20 g Protein 4 g Fedt 9 g (45%) Fibre 1 g

 
Tips


Fristende briocher 

Du kan lade dejen hæve anden gang
i køleskabet natten over.
Om morgenen er det bare at tænde for
ovnen og sætte bollerne i den kolde ovn.


Fristende briocher 

Dejen skal hæve ved konstant temperatur,
23-26 °C. For at gærsvampene kan arbejde,
skal de bruge næring, fugtighed og varme.

 
Se alle de bedste opskrifter med Boller

Se alle de bedste opskrifter med Brød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.371 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her