Logo

Ananas - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ananas - info

Frisk ananas bør spises naturel, enten i hele skiver eller i en frisk frugtsalat. En meget elegant dessertfrugt, som smager helt anderledes og mere frisk end det henkogte produkt på dåse. Marmeladen af frisk ananas er en delikatesse. 


Ananas. Engelsk: Pineapple. Latin: Ananas comosus

 
Sæson: Dansk: - .Import: hele året

 
Holdbarhed: 5-7 dage ved 6-8 °C

 
Anvendelse: Top og bund skæres af. Skrællen skæres af med en kniv. Ananas halveres og den hårde midterkerne fjernes. Svind: ca 40%
Den kan spises frisk, indgå i desserter, salater, kødretter, asiatiske retter eller henkoges.

 
Frysning: Ja, skæres i skiver eller tern og blancheres i ca. 1 min. Fryses uden sukker eller overhældes med lage.

 
Der er mange der tror at ananasfrugten stammer fra Hawaii, men den har sin oprindelse i Sydamerika. Det var spanierne og portugiserne der spredte den til resten af verden. Det var en lækker spise og et effektivt middel mod skørbug, så de plantede den i alle de havne de anløb. Så var der proviant næste gang de kom forbi.

 
Ananas blev hurtigt en populær frugt i hele verden, og i begyndelsen af 1600-tallet blev de første ananas dyrket i drivhus i Italien. Det var ikke før 1813 at den første ananas blev plantet på Hawaii.
Ananas er en frugtstandssamfrugt udviklet fra en blomsterstand, hvor frugtstilke, blomsterblade og bær danner én stor saftig frugt. Frugten vejer 1-2 kg, og er ved modenhed velduftende og har en gulbrun farve.

 
Ananas indeholder et proteinspaltende protein, kaldet bromelin. Effekten af bromelin forsvinder ved opvarmning, derfor skal man altid give ananas et kort opkog, når man lave gelé, marmelade eller fromage. Ellers nedbryder bromelinen geléringsmidlet.

 
Opskrifter med ananas

 
Tilbage til Råvarer.

 
Ananas - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.881 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her