Logo

Ananaskirsebær - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ananaskirsebær - info

Ananaskirsebær: Engelsk: Cape Gooseberry, Ground-cherry eller Golden Berry. Latin: Physalis peruviana


Ananaskirsebær er et kirsebærstort, orange bær, der ligger i et brunt, papiragtigt hylster, som ikke kan spises. 

Smagen er syrligtsød og beskrives med associationer til både ananas, stikkelsbær og passionsfrugt.


Sæson: Dansk: -. Import: hele året

 

Holdbarhed: 5-7 dage ved 2-6 °C. Bærrene holder sig bedst udenfor køleskab, da hylsteret kan tiltrække fugt og bærret derfor let mugner.

Når bærrene er lyst gule eller grønlige, er de umodne. Stærkt gule og orange bær er modne. Planten er af natskyggefamilien, og de umodne bær er giftige.

 

Anvendelse: Skærmen fjernes og hele bærret anvendes. Svind: ca 5%
Ananaskirsebær kan spises som de er, eller bruges til frugtsalat, marmelade, frugttærte og som cocktailbær i drinks. På grund af syrligheden er de også fine i frugtsalat eller grønne salater.

 

Frysning: Ja, anvendes til fx puré eller marmelade efter optøning. 

 

Når man ser et ananaskirsebær, kan man være i tvivl om, hvad det er. En lille lampeskærm af pergament eller en lygte af rispapir.

 

I den skrøbelige indpakning gemmes et sødt og syrligt bær, der smager som en blanding af ananas, passionsfrugt og tomat. Hylsteret er naturens eget værk og beskytter frugten, mens den vokser. Når frugten er plukket, har hylsteret ingen betydning.

 

Frugten stammer fra Chile og Peru, og blev af indianerne spredt langs Andesbjergene. Det var portugiserne, som tog planten med på skibene og plantede den på deres forskellige ruter.

Navnet har den fået fordi smagen minder om ananas og den er på størrelse med et kirsebær.

Frugten sælges normalt under navnet physalis


Planten er nem at dyrke og dyrkes derfor i mange lande. Den kan også dyrkes i Danmark, helst i drivhus, hvor den kan yde fint.


Næringsindhold

Ananaskirsebær har et højt indhold af C-vitaminer og pektin – det sidste gør, at de er velegnede til gele og marmelade.


 

Opskrifter med Ananaskirsebær

 

Tilbage til Råvarer.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 624 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Havresnitter med frugtDisse skønne snitter er fyldt med havre og tørrede frugter. Nyd dem til en kop kaffe eller...
• Råcreme til frugtsalat - AbemadEn frugtsalat af den særligt lækre slags – total retro og 80’er lækker Abemad. Råcremen...
• Havresnitter med frugtDisse skønne snitter er fyldt med havre og tørrede frugter. Nyd dem til en kop kaffe eller...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os