Logo

Anis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Anis 

 
Anis, Pimpinella anisum, er en etårig plante af persillefamilie. I Europa ses den ikke vildtvoksende, den dyrkes, specielt i Sydeuropa, men også i Mellemøsten og Mexico. Der findes også en kinesisk art, Illicum verum, af magnoliafamilie. Den kaldes stjerneanis.

 
Anis og stjerneanis kan købes hel eller stødt. Smagen minder lidt om lakrids, vi kender den fra anisette-likør, bolsjer (Kongen af Danmarks) og fennikel. Krydderiet bruges meget i sydeuropæisk og mellemøstlig mad. Ofte i fiske- og skaldyrsretter, men også i frugtkompotter og anden dessertsammenhæng. Bagværk ikke at forglemme.

 
Anis siges at have hjulpet de gamle romeres belastede vomme på ret køl efter gigantmåltiderne, der derfor altid afsluttedes med aniskager. Med andre ord er dens medicinske dyder først og fremmest af fordøjelsesbefordrende art.
Se de bedste opskrifter med Anis 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.005 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Oksekoed
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?Effektiv reklame - klik her