Logo

Ansjos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ansjos

 
Ansjosen, Engraulis encrasicolus, er en lille, slank, sølvgrøn/blå fisk, der bliver omkring lang. Den lever blandt andet i Middelhavet (selvom forureningen er ved at fordrive den), om­kring Den iberiske Halvø og i Biscayen. Det er heller ikke usædvanligt at støde på den så højt oppe som i Den engelske Kanal, ja den har endog strejfet danske farvande. Dog ikke i nævne­værdige mængder. Ansjosfiskerne hævder, at ansjoser kun kan fanges, når Månen er i aftagende.

 
Der findes flere arter. På den anden side af Atlanten hedder den Anchoa hepsetus. Den er mere stribet og grovskællet, men bruges helt som sin europæiske slægtning. Ansjosen er en af køkkenets væsentligste fisk, det vil kokke verden over kunne bevidne.
Den spises frisk i de lande, hvor den fanges, men for det allermest e behandles den, det vil sige den saltes, lages og/eller konserveres hel eller fileteret, eller rulles til sardeller. Ansjosen ses også røget i Sovjetunionen, tørret i Mellemøsten eller nedkogt til stærk fiskesauce i Syd­østasien.

 
Dens meget karakteristiske smag mere end overlever enhver behandling, det har snarere gjort den bedre. I hvert fald er den uundværlig i køkkenet: som hors d'oeuvre, i salade nicoise, i saucer og kryddersmør, i pizzaer og meget, meget mere.

 
Se de bedste opskrifter med ansjos  
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.596 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her