Logo

Brøndkarse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Brøndkarse 

 
Brøndkarse, Nasturtium aquaticum, er en flerårig, lav plante med hjerteformede blade og en lille, hvid blomsterklase. Den er af karsefamilien, smagen er stærk, næsten som en blanding af sennep og peberrod. Både stængel, blad og blomst kan spises.

 
Frisk og god brøndkarse er stærktgrøn, knitrende og sprød. Den er bedst rå, fx i salater eller som tilbehør, men den kan også hakkes i krydderurtesmør eller bruges i kolde og varme supper og saucer. Højsæsonen er maj-august, men den dyrkes i drivhus og importeres og fås derved så at sige hele året. Mest almindelig i små potter til at klippe af, og de er bedre end bundter. Bedst er de frit dyrkede.

 
Brøndkarse vokser også vildt, men man skal kende den godt for at være sikker på ikke at forveksle den med lignende, ikke-spiselige planter.

 
Se de bedste opskrifter med Brøndkarse 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Mobiltelefoner i folkeskolen, skal det forbydes?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her