Logo

Grønkål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkål 

Grønkål, Brassica oleracia, er en bladkål med stærktgrønne, krusede, kødfulde blade. Det er kun bladene, der bruges. Mest i supper, stuvninger (grønlangkål) smørdampet eller fintskåret, rå i friske salater.

 
Det er en af de sundeste grønsager, der dyrkes herhjemme, kendt for sit store C-vitaminindhold, karotin (A-vitaminets moderstof), jern, kalk og æggehvidestof. Den bør derfor bruges flittigt i de blege vintermåneder.

 
Den ses allerede i august, men den er bedst, når den har fået frost. Nogle klarer den sag i fryseren. Findel den senest muligt, så bevarer grønkålen smag og vitaminer bedst.
Grønkål er fryseegnet, og den kan købes både konserveret og frosset.
Sæson: efterår, vinter og tidligt forår.

 
Se de bedste opskrifter med Grønkål
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.667 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her