Logo

Grønkål - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grønkål - info


Grønkål er noget af det sundeste, du kan sætte tænderne i. Se hvordan du får mest ud af grønkålen og find lækre opskrifter her. 


Grønkål. Engelsk: Kale, Borecole. Latin: Brassica oleracea acephala

 
Sæson: Dansk: september-februar. Import: -

 
Holdbarhed: 5-7 dage ved 2-6 °C

 
Anvendelse: Skylles og grove ribber fjernes. Svind: ca 40%
Rå eller koges; ca. 15 min. Anvendes bl.a. i grønlangkål.


Frysning: Grønkål kan fryses. Den skal blancheres i ca. 2 min og hakkes inden frysning.

 
Grønkål var indtil slutningen af Middelalderen en helt almindelig grøsag i Europa.
Det er en bladkål der ikke danner hoveder, men store, grønne og krusede blade som spises. Det er en vintergrøsag og den får en sødere og mere aromatisk smag, hvis den har været udsat for frost.
Grønkål er en god kilde til jern, kalcium, A-, B- og C-vitamin.

 
Opskrifter med Grønkål

 
Tilbage til Råvarer.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (9 stemmer)
Siden er blevet set 4.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her