Logo

Hvilling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvilling

 
Hvilling, Merlangius merlangus, er en saltvandsfisk af torskefamilie. Den ligner torsken, men er lidt lysere, lidt mindre og mangler skægtråd. Hvillingen er let genkendelig på den mørke plet ved roden af brystfinnen.

 
Hvillingen er almindelig i Nordsøen og vandene omkring de skandinaviske lande, ja helt ned til Middelhavet ses den. Den har hidtil stået lidt i skyggen af torsken, men den er, blandt andet på grund af torskefangst kvoter, ved at finde vej til danske middagsborde. Alle opskrifter, der gælder for torsk, kan bruges til hvilling.

 
Sæson: december-april, hvor den er bedst, men den fås også uden for sæsonen. Hvillingen må fanges hele året. Hvilling kan fryses. Hold­barhed op til 1 år, men kor­test tid er altid at fore­trække.

 
Kendetegn: Hvillingen mangler skægtråden. Den kendes på de spidse tænder og overbiddet samt den sorte plet ved grunden af brystfinnen. Som mange andre torskefisk har den tre rygfinner og to gatfinner. Farveskalaen går fra lys ved bugen til mørk ved ryggen. Farveintensiten svækkes hurtigt efter fangst. Kødet er hvidt og velsmagende.
Anvendes i England til favoritspisen: Fish 'n' Chips.

 
Levested: Den lever ofte tæt ved kysten og kan findes på alle dybder ned til 200 meter.

 
Føde: Hvillingen lever af småfisk og mindre skaldyr. Af og til æder den også sin egen art.


Hvilling 


Se de bedste opskrifter med Hvilling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.515 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her