Logo

Makrel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Makrel 

 
Makrellen, Scomber scombrus, er en saltvandsfisk, der lever i så at sige alle verdens have, endog med temmelig lille variation. De fleste kender den torpedoformede, sølvblågrønne krop med den karakteristiske, sakseformede halefinne og den mørke tværtegning ned ad ryggen. Den makrel, der fås herhjemme, lever hovedsagelig i Nordsøen og Skagerrak. Den kan blive ca lang, men store makreller har meget groft kød. Det må anbefales at vælge en størrelse på ca , så har makrellen overstået kønsmodningen og smager af mest.

 
Af og til kan man få såkaldte bundgarnsmakrel, det vil sige makreller, der er så små, at de ryger med i fiskernes garn. Det er en estimeret spise blandt finsmagere. Ellers anses makrellen mest som en hverdagsfisk, der ikke er grund til at bruge kulinariske raffinementer på. Den kønsmodne makrel lever af småsild, brisling og tobis, og den aquadynamiske form hjælper den til at skyde fart gennem vandet. De små spidse tænder griber om byttet, som den sluger helt.

 
Makrellen dør i samme øjeblik, den forlader sit våde element. Den nedises og videreekspederes til fiskehandler, røgeri eller konservesfabrik. Fersk makrel fås fra tidligt forår til sent efterår, og er bedst(fedest) om efteråret. Det store fedtindhold gør den særlig egnet til røgning og gravning og til at koge i en Court-bouillon.
Makrel forhandles fersk, røget og som konserves.
Den kan fryses, men som den fede fisk den er, er holdbarheden begrænset til højst 3 måneder.

 

Se de bedste opskrifter med Makrel

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her